2013. március 11., hétfő

Az élcsapat

Alkotmányban rögzítjük, hogy hajléktalannak lenni bűn, de legalább is hiba, hogy a sok rohadt ingyenélő diák nehogymá külföldön keressen munkát (ha már itthon nem talál), hogy az alkotmánybíróság ne ugathasson bele abba, ami a nevében is szerepel, hogy ki az egyház azt majd Semmilyen Zsolt meg a Harrach Pipi mondhassa meg (a keresztényi szeretet jegyében, meg a Szent Inkvizíció szellemiségével), de a rezsi az csökken, mint a cövek.

Egypárti, ócska kis autokráciát farigcsálunk abból a demokráciából, ami nyilván nem tökéletes, de Sir Winston szíves közlése szerint, jobbat még nem találtak ki.

De a rezsi legalább csökken.

Magasról tojunk a független bíróság ítéleteire, mi tudjuk mi a jó, nem hülye bírók (bírákok), akik még nyugdíjba se akarnak elmenni, ha épp oda küldeni van kedvünk őket. Sőt, a nem tetsző ítéletek miatt először megsértődünk, majd hisztizünk, végül heveny szotyizással meg törvényalkotással vezetjük le a gőzt, azaz csinálunk valami kodifikációs remekművet, alany és állítmány ugyan nincs egyeztetve benne, de hát tudjuk, a hejesirás bolsevik trükk.

De a rezsi legalább csökken, ennyit bírunk mondani  mindeközben. (Pedig nem is,a gonosz cégek, akik pofátlan módon profitért dolgoznának, meg adnának munkát zembereknek, simán áthárítanak majdnem mindent a fogyasztóra, és ez rendben is van, költség-haszon elemzés, Marshall-kereszt, meg ilyen alapfokú közgázos dolgok ismeretében evidens. A gonosz inkább az aki a hetente talál ki új adókat, hogy aztán véletlenül se lehessen legalább középtávra előre tervezni.)

Nekünk amúgy a tiltakozó diákok Bajnai-gárdisták, ork-szerű anarchista csőcselék, a Szenátor Asszony nápolyija meg igen is házi sütemény, aki mást mond az büdös kommunista, örüljön, hogy nem lóg a lámpavason.
Nekünk ötös számú párttagkönyvünk van, foci-akadémiánk, negyvenmilliós házunk, közmunkásokkal műveltetett gyümölcsösünk. Médiahatóságunk van, dupla költségtérítésünk, arroganciánk és ostobasággal spékelt képmutatásunk, meg hatalmunk, főleg hatalmunk. Mi másféle anyagból vagyunk gyúrva, nekünk ez jár.

Fideszesek vagyunk, na.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése