2022. január 3., hétfő

Pénzért vett lájkok

A Megafon nevű kormányzati kommunikációs izé (központ, alapítvány, klán, esetleg banda) tavaly év végével átlépte a félmilliárdos fészbuk-költést. Azaz ennyi pénzt fizettek ki azért, hogy néhány fideszes senki fizetett propagandistaként tolhassa a kontentet a közösségi médiában. Mert a magyarisztániak többsége azért nem annyira önsorsrontó balfasz, hogy magától Rákay Filip Kálmán vagy a hozzá hasonlók (pl. Deák Dániel, te jó ég, ezt honnan szalajtották?) ostobaságait fogyassza. Azt kérem a képükbe kell tolni, fizetett reklámokkal, drágán vett lájkokkal és megtekintésekkel.

Nade fél milliárd, avagy pontosan 503 millió forint? Ki az barom, aki elhiszi, hogy ezt nem közpénzből pumpálták a megélhetési kormányhitűekbe?
A megafonisták ugyan azt állítják, hogy ez tisztán magánpénzből jött össze, jobboldali üzletemberek tolták egybe ezt a kupac pénzt, és hogy ezek a gazdag hazaffyak soha állami megrendelést nem kaptak, de ez már tényleg az a kategória, hogy igazán a fejükre szakadhatna érte a plafon.

Mert hát:
- Ártunk és Ormányunk milliárdokból tolja a saját propagandáját (és hívják az ilyesmit pofátlanul "tájékoztatási kampánynak", még pofátlanabbul meg "nemzeti konzultációnak"), úgyhogy nehéz elképzelni, hogy ezek után egy-egy vállalkozó tisztán üzleti alapon és/vagy merő szívjóságból rádob még pár tízmilliót
- Tessék mutatni egy, egyetlen "jobboldali" kőgazdagot, aki nem állami megrendeléseken kereste dagadtra magát. Nos, ilyen a megafonnál sem tudnak mutatni, úgyhogy egy szűzlány szemérmességével nem mondják meg, kik ezek a titokzatos támogatók. De most komolyan, ezek azt hiszik, hogy ezt bárki beveszi?
 - Úgyhogy, számomra legalább is teljesen nyilvánvaló, hogy ezek bizony közpénzt basznak el a fészbukon. Legfeljebb előtte átfolyatják valami cégen vagy alapítványon, hogy az biztosan elveszítse közpénz jellegét.

És akkor még valami. Ismertem, ismerek jó pár olyan embert, aki kevesebbet keres nettó kétmilliónál. Nem havonta, évente. Ezekbe az alakokba meg tíz és százmilliókat tolnak R. Filip Kálmánkába például annyit, amit egy átlag melós ötven év alatt sem keres meg.
És akkor tessék mondani, mi olyan fantasztikus ezekben a médiagecikben, mi az a hozzáadott érték, ami ennyit érne nekünk? Semmi nyilván, vacak kis propagandisták, a Főnök kegyenceinek aktuális futtatottjai. (És ez futtatott jó szó ide, hisz érzékeny lelkek egytől egyig, pedig a prostinak áll, az ne csodálkozzon ha megb...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése