2015. június 28., vasárnap

Másod perc

Olvasom, hogy a Hold gravitációs hatása miatt a Föld forgása folyamatosan lassul, így aztán 2012 után idén is be kell iktatni egy szökőmásodpercet, pont e hónapban, vagyis a június egy teljes másodperccel hosszabb lesz.

És persze kisebb zökkenőket ez is okozhat, nem minden rendszer tudja értelmezni a 23 óra 59 perc 60 másodperc értéket, de sokkal több az előnye. Egy plusz másodpercet ugyanis rengeteg mindenre lehet használni:
- Egy másodperccel tovább alhatunk.
- Vagy egy másodperccel korábban kelhetünk, így hamarabb lesz kész a pirítósunk.
- Egy rövid sóhajjal többet aggódhatunk a világ folyásán.
- Egy másodperccel többet sétálhatunk a kutyánkkal.
- Kényelmesen végigolvashatjuk az újságot reggel a vécén.
- Rendezhetünk Nemzeti Konfrontációt a Lemázolásról és a Tenorizmusról.
- Elrepülhetünk egy egzotikus szigetre nyaralni, meg vissza, mondjuk csak szubjektív időben, de az is valami.

Plusz rengeteg fontos teendő adódhat az állam számára is, ki lehet nevezni Időeltolódás Ügyi Kománybiztost, tendert lehet kiírni az összes helyettes államtitkár és minisztériumi főosztályvezető, valamint a rendőrség, a katasztrófavédelem, a NAV, a TEK és a CBA vezetőinek óraátállítására. Miniszereknek és közvetlen munkatársaiknak új laptop, tablet, phablet, okostelefon és okosóra beszerzése. (Ezeket ugyanis nemzetbiztonsági okoból nem állítják át, hanem plazmakemencében égetik atomjaikra, majd újakat veszenek a Jóska cégétől, drágán.)
A felcsúti meg nemzetközi sajtótájékoztatót tarthat, ahol bejelenti, hogy bár Brüsszelben keményen kellett tárgyalnia, de kiharcolt a magyarságnak egy plusz másodpercet, amely nemzetgazdasági és etnodemográfiai szempontból is jelentős versenyelőnyt jelent a zembereknek. (Mikor egy kotnyeles újságíró felveti, hogy, de hát mindenki más is kap egy plusz másodpercet, megjegyzi, hogy lehet, de mi egy órával előbb, mint az imperialista britek meg franciák, ráadásul a  mi másodpercünk a minőségileg több, az más anyagból van gyúrva.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése