2016. december 1., csütörtök

Statuálás

Tíz év fegyházat kapott az a szíriai pasas, aki tavaly nyáron Röszkénél megafonnal hergelte a többieket, dolgokat dobált a rendőrsorfal felé, sőt illegálisan tolta át a lábfejét a határon. Mert a mi magyar bíróság szerint ez terrorizmus. Na ja, de ez esetben fradi-újpest meccseket is több ezeryi terrorista látogatja, miközben a megafonos dobálás nem több mint, egy hangultosabb tüntetés intrója valahol Párizsban vagy Koppenhágában, így melegít a neonáci /iszlamista /anarchista /radikálszakszrvezeti tömeg egy kiadós, utcai harcokkal tűzdelt politikai véleménykifejezésre, a fináléban kergetőzés az ékszakai uutcákon, elszórt vízágyúzás, és néhány hangadó a közeli rendőrőrsön tölti az éjszakát, aztán megy tovább az élet. De senkit sem bélyegeznek terroristának, és nem küldik kényszerunkára  gyarmatokra, különösen mert nincsenek is gyarmataik, pedig néhány isten háta mögötti, harmadik világbeli ország már szívesen jelentkezne.

De nálunk minden másképp van, pártunk és ártányunk már túl régóta ijeszteget mindenkit a migránsoló terroristákkal, muszáj volt már felmutatni legalább egyet. Illetve többet, mert a negyvenes, amúgy tíz éve Cipruson élő fickó nyilván nyugdíjaskorú szüleit is terroristának találta a nem igen tisztelt bíróság, így őket is elítélték, lassan neki lehet állni az Apám nevében aktualizált változata forgatókönyvének .
Az egész egy tipikuskirakatpernek tűnik, ahol a példa a fontos meg a statuálás, ahogy már Pelikán elvtársnak is elmondta a lánya, a fővezér kiadta a támadási irányt, az ügyészség összeizzadt egy abszurd vádat, a  bíróság meg asszisztált ehhez az őrülethez.

És könnyen lehet, hogy jól jönnek ki belőle, bár innen a fotelből úgy tűnik, rogánantal zűrös ügyei, a pharaon-ügy meg a timikefánkozója-szappanopera még mindig nagyobbat mennek a médiákokban, mert még a legvonalasabb fidesznyugdíjas sem kezdi el félteni az életét egy megafonos arabtól. (Legfeljebb nem vesz tőle semmit, se kebabot, se csodaserpenyőt.) Mondjuk őket a migránsokkal sztresszelés napi rutinján túl amúgy is inkább tízezerért akarják megvenni, és szorgos népünket ismerve, nem kétséges hogy sikerrel.

Avagy a 2018-as választás már eldőlt, de szerencsétlen Amedet azért valami tökös jogvédők még kiperelhetnék a börtönből, csak hogy ne mi legyünk az EU  Észak-Koreája (na jó, Belarusza), illetve ne jobban, mint már amúgy is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése