2016. december 4., vasárnap

Vasárnap este (always look on the bright side of death)

A három napos hétvége most valahogy egészen három naposnak tűnt, én meg a kényszeres házimunkák ellenére is viszonylag pihent vagyok, de annyira, hogy egész hihetetlennek tűnik a holnapi  unkanap. Mert nekem három nap elég ahhoz, hogy elhiggyem, a világ természetes állapota, az alapbeállítás a hétvége, a munkanap az rendszerhiba, elakadás a mátrixban, igazából így vasárnap este is csak nevetek a hülye ötleten, miszerint hajnalban kell kelnem.

És ez az amiért a vasárnap esete egy különösen ócska része a hétnek, hisz hétfő jön utána, mire megszoknánk hogy nem kell dolgozni, már kell. A hétköznap estékkel nincs baj, hisz azok csak hétköznapok (de a vasárnapot miért cseszi el a hétfő, a hülyéje neki), én igazából már kedd délután látom az alagút végét, azaz még három napot dolgozom és jön két nap szünet, ami már nem is rossz arány, olyannyira hogy be kéne vezetni állandóra.

Viszont már csak kilenc nap karácsonyig, pontosabban kilenc munkanap, vagyis a hónapból hátralévő 27 nap pont kétharmada szabadság, ami egész elképesztően jó mutató, igazából ezért nem is értem, mi a fenét keresek majd én holnap a munkahelyemen, ha egyszer a kétharmad ugye.

Persze ennél is lehet messzebre tekinteni, a következő száz évben ( saccra 36 525 nap) például a napok egész elhanyagolható részében kell majd csak dolgoznom, különösen mivel a statisztikai és orvosi valószínűségek szerint ennek a száz évnek a nagyobbik felét eleve halottként töltöm, amikor is eleve nem kell hajnalba kellni, soha már.

És ha a horizontot kitoljuk egy egész évezredre, a munkával töltött idő csak afféle statisztikai hibának tűnhet, a világ lényege egyértelműen a pihenés és soha többet hétfő!. Persze ha a hinduknak van igazuk akkor nem nyugodhatunk békében, viszont dolgozhatunk valami normálisabb újásszületésen, elvégre ha sikerülne istencsászárként reinkarnálódnunk, nem csak hogy nem zavarna többet a hétfő meg a vasárnap esti szplín, de be is tilthatnánk az egészet a francba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése