2024. február 7., szerda

A majdnem bajnokok reggelije

A bajnokok reggelije közismerten a vegetás zsíroskenyér, akciós sörrel, akciós zsírral, bónusz koleszterinszinttel. Ez egy fokkal jobb a májkrémes rizsnél, és kettővel a májkrémes zsírnál. Az egészséges étkezés sokak szerint az ír kávénál kezdődik, mert abban benne van minden alapvető tápanyag, miszerint cukor, zsír, alkohol és koffein, hátha az egyik mégis csak valami fontos vitamin fedőneve. Esetleg ásványé, nyomelemé, nyombélfekélyé, de csak ha ecetes teát is iszunk hozzá. (Mondjuk a nikotin még hiányzik az ír kávéból is, de hátha le lehet főzni hozzá némi pipadohányt teának...)

És ezek bár hülyén hangzanak (máshogy nem is bírnának), de van amit mindenféle kretének komolyan gondolnak hülye honlapokon, amit meg nem, például a májkrémes-kecsapos tasakos rizset (rizsát?), olyat viszont én ettem néha, kollégista koromban, még a múlt század vége felé.

longreads.com

Egyébként ha komolyan vesszük a mindenféle cikkeket, mely szerint ez vagy az a kaja gyógyítja a rákot, a depressziót és a homloküreg-gyulladást, akkor retkes céklát eszünk avokádós laposhallal, esetleg lapos céklát retkes hallal, bár ez utóbbi azért nem hangzik túl higiénikusnak. Ám köztudott, hogy ami nem öl meg, attól nem erősebb leszel, csak később öl meg, de hát élni egészségtelen, enni meg végképp, ennél már csak nem enni egészségtelenebb.

Anno az egyik kedvenc filmemben az Őslakóban volt az a szöveg, valami biológustól, hogy valójában mindannyian mérgezésbe halunk bele, ki lassabban, ki gyorsabban, de megmérgezzünk magunkat (nem mellesleg ezt hívják modern mindennapi életnek), így aztán nem élünk 150 évig, sőt örülünk ha feleannyi összejön. Úgyhogy ehetünk nyugodtan vegetás zsíros kenyeret, hisz hogy hetven vagy nyolcvan évvel élünk kevesebbet, az innen nézve már igazán mindegy. Ha meg hiszünk a reinkarnációban, akkor lesz még alkalmunk a retkes céklára is rámenni, csak hogy érezzük a különbséget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése