2022. augusztus 18., csütörtök

Balos-bulis politikus popikon

Virálisan terjed egy videó a finn miniszterelnökről, amiben épp bulizik, de semmi jacht, semmi prostik, sőt feltehetően kokó sincs (nem a bokszolói, a kellemesebb értelemben), és semmi buzulás. Illetve leszbizés, hisz Sanna Marin nő, és bár sokan azt gondolják felénk, hogy 36 éve korára már tele kellett volna szülnie Finnországot ugorokkal (vagy valami ilyesmi, amúgy már van egy lánya), a világ szerencsésebb felén azért még buliznia is szabad. Meg rockfesztiválra mennie, amiért én meg egyszer már északnak akartam menni világgá.

Mókás, ahogy a mandineren őrjöngenek ezen a kommentelők, meg a hülyepicsázás, mintha fizetnének érte, meg valaki belinkel egy angol nyelvű életrajzból egy részletet, miszerint a nő 2006-ban lépett be a finn szocdem pártba, és akkoriban egy pékségben volt pénztáros. Úgyhogy megy is nagy hörgés, hogy ez aztán a felkészült némber, kivel kellett vajon lefeküdnie a magas posztokért (pártelnök, miniszter etc.), hisz nem ért semmihez. Azt mondjuk már nem linkelte be a lelkes felcsútista, hogy Marin a Tamperei Egyetemen szerezett két diplomát, közgazdaságtanból és közigazgatás-tudományból, szóval állami vezetőnek kifejezetten képzettnek tűnik. és nem csak rázza magát, hanem az oroszokkal szemben az egyik legkeményebben fellépő uniós vezető, épp most viszi be az országát a NATO-ba, és akkor az a baj vele, hogy nő, jól néz ki, és még bulizik is néha?

Persze nem lehet minden ország olyan szerencsés (és fenemód fejlett demokrácia), mint mi, ahol egy hordóhasú, széthízott fejű és téeszelnök-mentalitású, csúnyán öregecskedő pasi a miniszterelnök, ezeknek a szerencsétlen finneknek csak egy okos jócsaj jutott, a hülye kreténeknek. És még a férjét is úgy hívják, hogy Markus Raikkönen, bár asszem csak névrokon, de mégis, hogy néz ez már ki?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése