2020. augusztus 25., kedd

Korrupt, sértődött és buta

Szíjjártó Kakadu Péter kükümminiszter (tényleg így hívják a minisztériumát, hogy KÜKÜM) sértődötten reagált arra, hogy egyesek felhánytorgatják neki az adriai yachtos lazulását. Az egyesek alatt természetesen a sorosista, néptelen-nemzettelenségben gondolkodó, bevándorláspárti zugfirkászokat érti, akik vernyákolnak amiatt, hogy a yacht egy közpénzekkel kitömött, milliárdos nertársé. 

És bár gondolhatjuk azt, hogy az ilyesmi nettó korrupció, a pofátlanabb fajtából (mert hát az), meg hogy ennek a töredékébe buktak bele miniszterek és miniszterelnökök Európa normálisabb felén, de Kakadu nertárs megvédi magát. Mondván, hogy ez családi nyaralás volt, és mint ilyen a magánélete része, tehát senkinek semmi köze hozzá.
Meg hogy "Az életem egy nyitott könyv, ez azért van, mert a munkával fenntartott idő száz százalék!"

Most elegánsan tekintsünk el Kakadu hatalomtechnikus kollégának a magyar nyelvvel folytatott egyenlőtlen küzdelmétől, és koncentráljunk a mondanivalóra:

1. Családi nyaralás: Tehát a közpénz-szivattyú oligarcha bácsi (aki ugyebár nem a saját lábán áll, hanem konkrétan a miénken) a Család része, a szó keresztapai értelmében. Oké, ezt eddig is tudtuk, csak nem sejtettük! De ha innentől ő is hivatalosan családtag, akkor minden rendben, a szerényen csak pár tízmillióba fájó hajókázás akkor nem számít ajándéknak, amit a Kakadu család Péterünk betöltött tisztségével összefüggésben hiénázott magának. Merthogy azt a törvény tiltja, elvileg egy kormánytisztviselő vagy képviselő nem fogadhat el olyan ajándékot, aminek értéke meghaladja egyhavi jövedelmét.
Ám ha a miniszter nem azért vendégeskedett a hajón, mert miniszter, hanem csak azért,mert egy végtelenül szimpatikus, tehetséges ember, elbűvölő személyiséggel és kifinomult ízléssel, akinek kiválóságánál már csak a szerénysége nagyobb, ráadásul valamilyen fokon rokon, akkor szó sincs korrupcióról. Csak családi nyaralásról, amint ezt a taggyűlésről készült jegyzőkönyvek is bizonyítják.

2. Az élet, mint nyitott könyv: Na ez az, ami tuti nem igaz. Ami Kakaduból nyitott könyv, az a személyisége, aminek összetétele elég jól látható.Van benne egy adag hatalomvágy, másfél adag szervilizmus, két adag kivagyiság, és nulla százalék jellem, műveltséget és ízlést meg csak nyomokban tartalmaz. Ennyit lehet belőle nyilvánosan látni, az úszómedencés villa meg a luxusyacht láthatóságához már oknyomozó újságírók kellenek, fényképezős drónnal meg gumicsónakkal. Az élete nyitott könyv, amit egy páncélszekrénybe zártak.

3. Az élete száz százalékban munka: Na mos ezzel több baj is van. Először is, ha mindig dolgozik, akkor nyilván álmában is dolgozik, a feleségével szexelve is dolgozik (vagyis szexmunkás), amikor meg a vécén ül, akkor nyilván épp a nemzetközi helyzetre szarik, nem túl magasról.
De ha állandóan dolgozik, akkor ugye nincs magánélete, akkor a családi hajózás sem a magánélete része. Pláne ha közben olyan képeket posztolgat magáról, amiken épp az irodában ül, talpig nyakkendőben és komoly nézésben. Na igen, máshol ezt simán hazugságnak hívják, nálunk csak alternatív valóságfelépítésnek számít, nehogy má' a svájci (flamand, osztrák, finn etc.) terroristák megtudják, hol is van épp a különösen védett külgazdasági janicsár. Meg a kivel.
És kinek a jóváhagyásával...

Persze a Főnök csak azt mondta, hogy több Balaton, kevesebb Adria, az nem volt benne, hogy semmi Adria. Egyébként is nyelvbotlás lehetett, arra gondolt ugyanis, hogy többeknek Balaton, és keveseknek Adria. Ami így is lett, nincs itt semmi látnivaló, lehet tovább haladni. Kakadu miniszter úrnak már így is sérült az érzékeny lelke, még szerencse, hogy már írják a milliós közbeszerzést egy családközeli pszichiáternek. Aki yachtra gyűjt éppen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése