2020. augusztus 18., kedd

Szakértelem és tájékozottság, hírek helyett

A belarusz helyzet okán egyre unalmasabb a közbeszéd, komolyan mondom, lassan sportkommentátorokat kellene szerződtetni, ahhoz nem kell társadalomtudományi doktorátus, hogy a lóversenytippek szintjén "elemezzék" a helyzetet. Most akkor hát igen,  mondhatjuk hogy az elnök vagy megy, vagy marad, vagy valami harmadik megoldás lesz, amit még nem látunk. Az biztos hogy teljesen téeszelnök-feje van, egy kopasz áderjános, de nem tudni lesz-e ennek jelentősége az EU viszonylatának relációjában. Aztán vagy megy, vagy marad, lehet hogy megy, de könnyen lehet, hogy mégis csak marad, de másképp mint ahogy eddig nem ment. Az elnök, aki vagy elcsalta a választásokat vagy nagyon, de legalább azt sem tudjuk eldönteni,hogy Lukasenko vagy Lukasenka, belaruszul (vagy beloruszul?) a-ra végződne, de a többség anyanyelve mégis az orosz, vagy nem.

Merkel felhívta Putyint, ettől most eldőlt a fehérorosz diktátor sorsa vagy nem, lehet, hogy eldőlt, de lehet hogy csak fociról beszélgettek, vagy a régi szép NDK-s időkről, de összességében elmondható, hogy a helyzet vagy változott, vagy mégsem.
Az viszont biztosan tudható, hogy lehet hogy Lukasenkoa megbuggyant, idegileg szétesett, egyik reggel elrendelte felettes énjének letartóztatását, majd hosszan beszélgetett a vécécsészével. A fehérorosz helyzet annyira aggasztott a, hogy be akarta hívni a baráti fekete orosz haderőt, de közölték vele hogy a fekete orosz az vodka kávélkikőrrel, és nem tartoznak hozzá tankok, csak a hangok a fejében.
Közben a traktorgyáriak közölték, hogy ők nem szavaztak rá, de legalább is nem emlékszenek ilyesmire, de ettől még lehet hogy szavaztak, csak másvalakire.

És tényleg ez megy már másfél hete, hogy akkor most megbukik-e vagy inkább mégse, tényleg mint a soprtcsatornák beszélgetős műsoraiban, hogy lehet hogy nyer a mencseszter, a fradi vagy a hemilton, de lehet hogy nem, az majd kiderül mire lesz képes a pályán. Na ja, ezek akkora igazságok, hogy zakót kell húzni tőle a szponzorpólóra, és aggodalmasan bámulni a kamerába. És ez az, amit a "politikai elemzőnek" nevezett yuppie-k is tökéletesen elsajátítottak, de nekik még annyi konkrétum sincs a kezükben, mint az autóveresny előtt okoskodó szakértőknek, hisz senki nem tudja Lukasen elvtárs (egyszerűbb, ha nem becézgetem) hány boxkiállást tervez, milyen gumit tesz fel a második etapra és vannak-e váltóproblémái?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése