2020. augusztus 19., szerda

Önsörflóra, albélkohol

Székletáltültetéssel gyógyítottak meg egy férfit, akinek alkohol készült a beleiben -olvasom az Index címlapját, tényleg lejárhat lassan a szerkesztőség tagjainak felmondási ideje, már a tudományos bulvár-generátort pörgetik. Tartalomgyártás gyanánt. De ha jönnek a "VV Pinabubus herét villantott" típusú bulvárok, akkor én megyek, mintha nem is jöttem volna, ám mondjuk ez a hír még majdnem érdekes.

Mert a feltehetően belga pasas "önsörföző-szindrómában" szenvedett, azaz ha szénhidrátot fogyasztott, az szépen alkohollá bomlott a beleibe. Így aztán úgy volt a normál érték tizenhétszerese a véralkholszintje, hogy napok óta egy kortyot sem ivott.(Ha ivott is volna, valószínűleg már nem találnak vért az alkoholjában.) De ő simán csak szénhidrátot fogyasztott, megvan ez a rossz szokásunk, hogy eszünk gabonát, meg cukrot, gyümölcsöt meg tejet, és egyesek ezektől akkor is berúgnak, ha nem főzik le őket pálinkának, csak mondjuk buktát süt a nagyi.

Nyilván sokan cserélnének az ilyen betegekkel, elvégre széles néprétegek számára vonzó perspektíva lehet, hogy a sajtos-tejfölös lángos mellé már nem is kell külön sört inni, azt megoldja az ember bélrendszere okosba', de hogy a rendőrök hetente kétszer bírságolnak ittas vezetésért, és az ember berúg egy mézes teától, az azért mégsem egy fáklyásmenet. Szerintem nincs az az elszánt alkoholista, aki szeretne minden egyes étkezéskor lerészegedni, és ezt csak úgy úszhatja meg, ha nyers répát eszik hegyi levegőn párolva, meg teljes kiőrlésű baromfipárizsit. (Ami annyira teljes kiőrlésű, hogy csőr, karom, tollak - csak az íze kedvéért.)

Önsörfözőt amúgy láttam már, igaz csak a tévében, de ott többet is. Náluk kicsit máshogy működött ez a szindróma, ők nem a beleikben főztek sört, hanem a fürdőkádban merülőforralóval, igaz később az is a beleikben végezte. Ráadásul az ilyen önsörfőzőknek rendszerint járulékos betegségük volt az önpálinkafőzés is, bármiből ami kicsit is emlékeztet szerves anyagra, legalább hangulatában. (Egyszer valami rokon ismerősénél kóstoltattak velem egy állítólagos törkölyt, amit szerintem zsebpiszokból, sajtpapírból és medvecukorból főztek egy régi petróleumlámpában, de az eredetére igazából nem mertem rákérdezni.)

De most a székletátültetés az mi? Hogy másra kenni a szart, azt még értem, van ilyen pornós alműfaj is, meg mást is szoktak csinálni vele, legfeljebb nem hívják átültetésnek. (Én meg Pasolini Salo-ja óta nem szívesen nézek bele a vécébe, és komoly rémálmom, hogy valami falusi pottyantósra megyek ki éjjel, aztán véletlenül belevilágítók a lyukba, zseblámpával.)
Oké, persze utánanéztem, és kiderült, hogy szarból nem lehet várat építeni (illetve a népi mondás szerint, lehet hogy fonsz belőle ostort, de nem pattogtatsz vele), lehet viszont kitenyészteni belőle olyan baktériumkolóniát, mely aztán helyrelöki az ember bélflóráját, bármi is legyen az.
Csak tudni kell jó irányba lökni.

Fullers London Pride
Ehhez mit kellene átültetni?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése