2020. május 21., csütörtök

...ami összetartozik

Főcimek a mai origóról, mondanám, hogy no comment, de igen is, yes:

A nemzetközi élvonalba tartoznak a magyar koronavírus-kutatások

Gulyás Gergely: 
Európa egyik legsikeresebb védekezése volt a magyar

Hiszen amíg a nemzetközi élvonalba védekeztük/kutattuk magunkat (tényleg ha ez ilyen verseny, akkor valami paralimpia, vagy futamokból álló sorozat?), addig a baloldal a vírusnak drukkolt, direkt áltudományoskodva, ahogy az a Nagy Lelelpző cikkben kiderül:

A magukat tudósnak képzelő baloldaliak a tudományt kiforgatva a valódi tudást járatják le

Hát igen, de akkor mi van a magukat tudósnak képzelő jobboldaliakkal. Ők mit járatnak le? Csak magukat, vagy még azt sem, mondván a cél szentesíti az eszközt? Mert hát az efféle origók számára láthatóan az a cél, hogy csak a jobboldali (és most direkt nem konzervatívot írok) vélemény legyen a vélemény, minden más aljas und fondorlatos rémhírterjesztés, melyet tökösen le kell leplezni. Hadd tudják meg a mindenféle ellenzékiek, hogy a Felcsúti Bolsevizmus ma a hiteles jobboldaliság paradigmája, onnan jön a kinyilatkoztatás.
Amúgy nem mellesleg, el sem bírom képzelni, hogy mit origóznának össze a magukat tudósnak képzelő liberálisokról? Ők nyilván a Sátán követei, ami azért vicces, mert nagy részük nem is hisz benne. Pedig létezik, New Yorkban és Sorosnak hívják, ahogy ezt ők jó ideig naponta többször is megírták.

És igen, ilyen a lakájmédia, ez az alapvető természete neki, de mégis napról napra ledöbbenek ezen a tömény sötétségen, ami az egészből árad. Mára is jutott migránsozás, sorosozás, mondjuk nem is értem, hogy nem unják már ők is, de kurvára?

De eszembe jutott egy kézenfekvő analógia. Mert az említett lapnak van terjedelmes bulvárrovata is, ahol jobbára olyan kevésbé ismert hírességek (ún. „celebek“) teljesen érdektelen dolgait tárgyalják rövid szövegekkel és fészbuk meg insta-fotókkal, hogy az már nevetséges. Nem a felháborító, hanem a szánalmas értelmében nevetséges.

IDÉTLEN KÉPPEL HÍVTA RANDEVÚRA MAJKA ÉLETTÁRSÁT
(Ez eredetiben is csupa nagybetű, egy Majkánál már ez jár.)

Teljesen üres színház fogadta Sáfrány Emesét, Aleskát
(Ez meg ki lehet, de egyáltalán?)

Dolhai Attila teli torokból énekelte kertjében az István, a király híres dalát - videó
(Na erről a fasziról legalább hallottam már, de a videóra azért nem mertem rákkattintani. Énekeljen a színházban teli torokból, ha már lehet. Az sem érdekel, hogy Lewis Hamilton hogy vezet az M40-es autópályán, vagy hogy Gordon Ramsay hogyan vesz szendvicset a büfében.)

Szóval ha egy portálnak ilyen kulturális bulvár részlege, akkor hogy várnánk mást a közéleti részlegtől. Aki összecelebezi az alfelét, annak akkor is büdös lesz a szája, mikor komoly dolgokról akar szólni. De hát szarságokat mond.
Jó pár évvel ezelőtt Puzsérnak volt egy szövege arról, hogy milyen evolúciója is volt a hírességeknek, legalább is a nyugati kultúrában. Hogy tudniillik régen voltak az istenek, laktak az Olümposzon (meg jártak az emberek között), de aztán jött a monoteizmus, istenek helyett csak egy Isten lett, aztán a kereszténységgel jöttek a szentek. A szentek már nem istenek, de még lehet hozzájuk imádkozni, még el tudnak intézni ezt-azt ödafönn. És hát fel lehett rájuk nézni. De jön a felvilágosodás majd a modernitás és velük jön a szekularizáció, a vallás egyre kevésbé lesz fontos, és a szentek helyét átveszik a sztárok. De ők még mindig kiemelkednek a tömegből, rájuk még mindig fel lehet nézni, de itt a nagy posztmodernben már ők is kihaló faj. Ma már celebek vannak, akikre nem lehet felnézni, de nagyon elnézni sem nekik, amit a tömegkultúrával művelnek.

És hát ahol a Majka meg ByeAlex számít kulturális referenciának, ott a felcsúti Európa erős embere (úgy is mint államférfi), ott Soros a pokol ura, a migránsok meg megerőszakolják lányainkat. De ha csak fiaink vannak, akkor azokat, a lényeg az erőszakolás, teccik érteni? És Aleska igen is híres, csak mégnem hallottunk ról, punktum!

És itt egy Puzsér, ezt most csak linkelem, nem szúrom be, mert közel másfél óra, de szórakoztató:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése