2020. május 28., csütörtök

Honlapvédelmi klímaprogram

5 milliárddal dobta meg a kormány áder jános klímevédelemben utazó alapítványát. A Ké Bolygó KLímavédelmi alapítvány amúgy tiikus kirakatszzervezetnek tűnik, a honlapjuk is csak egy kirakat. Van olyan menüpont, hogy "Mit csinálunk?", de erről speciel semmi nem derül ki. Felsorolnak egy nagy adag általánosságot, hogy könyvkiaddás meg ösztöndíjak, hogy segítenek pályázatot írni, meg szemléletet formálni. De semmi konkrétum, egy szem se.
Na ja, ha egy kamu szervezet nem csinál semmi érdemit, de azért ad a látasztra, akkor rögtön szemléletformálásba kezd, legalább is erről regél a felületén, hisz a saját pixelei mindent elbírnak. Amennyi hirtelenjében kideríthető róluk, hogy mit is csinálnak, hát azt mondhatjuk: honlapot.
 Az tényleg pofás, de érdemi tartalom nélküli. Még azt sem tudni, kik dolgoznak ott, mit is csinálnak, olyan projektekről számolnak be, mint a "fotózz a telefonoddal állatokat" mozgalom, mag hasonló sületenségek.

Nyilván az egész csak azért van, hogy az elejére ki lehessen írni hogy a bajszos aláírógép hozta létre, hátha ettől úgy tűnik, csinál is valamit a köztársasági elnöki címet ideiglenesen megszállva tartó pártkomisszár, azon kívül hogy időnként vacsorát ad, és még mindig nem ment el logopédushoz.
És ezt kell most nekünk ötmilliárd közpénzzel megtolnunk, nehogy rosszul aludjon a Főnök alázatos szolgája. (Hisz egyértelmű, hogy az áderjánosi értelemben vett bajusz nemhogy nem az első számú közjogi méltósághoz tartozik, de a dobogós helye is kétséges. Van ugye a felcsúti, a parlamenti házmester, a Sándor-palota albérlőjét viszont lehet hogy már Kakadu Péter kínaügyi miniszter is keletről előzi. A méltóságát amúgy is a gerincével együtt adta le a ruhatárban, akár a többiek.)

És hogy ne sírdogáljon egyedül a sarokban, csinálhatott magának alapítványt, hogy játszhasson vele,  és ami - mint látható - alapvetően klímavédelmi honlapüzemeltetéssel foglalkozik De lássuk be, ez minden pénzt megér! Pláne most, amikor úgy hasít a gazdaság, és a javaknak olyan bőségében dúskálunk (vagy mi), hogy azt sem tudja a magyar, mire is költse azt a kurva sok pénzt. Pénzet!
És ilyenkor úgy kell egy kamu alapítvány, mint ablakos tótnak a csók, vagy halottnak a hanyattesés, elvégre valahova csak tenni kell a sok felesleges milliárdot, az előszobában mondjuk csak útban lenne.

Még szerencse, hogy van nekünk a Liget-projekt kétszázhetvenötödik túlárazása (és hol van még a vége, istenem, ha simicska ezt még elvtársként élte volna meg), vagy Európa legnagyobb tűzijátéka, Gusztus Huszadika alkalmából. Hogy pontosan hogy tud egy tűzijáték legnagyobb lenni, az speciel nem tisztázott. Leghosszabb (kilométerben? percben?), legtüzesebb, legjátékosabb, leghangosabb, legidegesítőbb? Hát, gondolom a legdrágább, talán ez az egyetlen változó, melyben az ilyenek összemérhetők.
Hogy az kinek a játékszere azt nem tudom, de nem lennék meglepve, ha Lőrinc barát bamba tekintete tűnne fel a háttérben....


p.s. Persze lehet, hogy az emlegetett alapívány esetében a 'klímavédelem' kifejezésből a klíma az a szó köznapi jelentésében értendő, azaz mint légkondicionáló. Innentől mondjuk már majdnem van értelme az egésznek, miszerint ők a lakásaik, autóik irodáik klímáját védik, amihez meg pénz kell, sok pénz. Meg a szervereiket is hűteni kell ugye, de lelki szemeik előtt a klimatizált belváros lebeg (a külvárosnak mindegy, arra nem járnak), ahhoz viszont kevés ötmilliárd, hogy egész kerületüket klimatizálják, nem középiskolás fokon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése