2020. május 11., hétfő

Újra-újranyitás

A környékbe lassan visszatér az élet, mindenki úgy mozog, mint tegnap, amikor mégazt htte, hogy nem lessz holnap, de itt van mindenki, anyyagilag gyengén, dde lélekben sem megerősödva. A fölső szomszéd lelkesen fúrja a falat, amit hetek óta nem csinált, komolyan azzt hittem hogy talán beteg. De nem, gondolom csak elfogyott a a fal, mármint hogy annyi lyukat fúrt bele, egyszerűen egy nagy lyyuk lett a fal helyén, és z utóbbi időben ezért falaaztak, hogy legyen mit fúrni újr, ha  vége a karaténak. Karantékának, vagy miafrásznak.

A postás csaj maszk nélkül, kézbe sítette az erkölcsi bizonyítványom, hiába no, aki erkölcsös (és ez rendesen le is van papírozva) az nem lehet beteg, annak lehet síteni bármit a kezébe. Az emberügyyi miniszter is megmondta, hogy a legjobb orvosság (kúra, terápia, házirend, középárfolyam és hitelfedezet) a tízparancsolat, ami áfával persze 12,7 parancsolat, az utolsó 2,7-be gondolom belevszik a Fodbalakadémijákat meg Paks III.-at. (Paks kettőt már ellopták, az egy meg egy város haláázcsárdával.)

A sarki bolt előtt vidáman iszoganak a különböző fokon rokon, és eltérő módon ittas Lajosok, hiába,a szokás nagy úr, pedig már részlegesen nyitva a tévesen presszónak aposztrofált kocsma is, igaz a másik sarkon. A részleges nyitvatartás azt jelenti, hogy kiszolgálás még mindig csak az ablakon át, de kitettek két asztalt  a buszmegálóba, és ott fogyaszt a Pohársör Kisunicummal Nyugdíjas Dalárda, miközben lényegében üres buszok fékeznek mellettük. (A buszok azért lényegében üresek, mert az utasok ritkák, de ettől még tele vannak üléssel, belélegezhető levegővel, és egy-egy sofőr is növeli a humán sűrűséget odabent.)

A kisboltban az eladó csajok már jobbára maszk nélkül pogóznak, bár néha még kesztyűben, ami eleve értelmetlen, ha mindent összetapogtnak vele, aztán meg az orrukat vakargatják. Hisz a szentkorona vírus orron át is fertőz, ráolvasással viszont csak akkor, ha bő nyállal átkozódunk, de mondesetre az orra is kellene kesztű (orrtyű?), az lenne a biztos. Ja, és az egyik Lajos szerint az ilyen vírusok tök jók körömgomba ellen, ő mikor legutóbb meghalt az intenzíven, észrevette, hogy már csak a nagyylábujja kékeszöld, de a köröm rajta az teljesen patent.

A kutyasétáltató nénik is önfeledten belezik ki egymást verbálisan a játszótér peremén, miközben az ebek lelkesen kefélnek a homokozóban, gyerekek mondjuk nincsenek arra, ők biztos a Nyusziül afűben hejesírás-versenyre tanulnak onlájn, a Mókus csoport Teams-konferenciáján.
De már közeleg a lehűlés, amikor Lajosék töményre váltanak a boltajtóban (mer' túl hideg a sör), és a monitor elől szabaduló gyerekek a játszótér helyett a szüleik idegeire mennek.
Így megy ez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése