2021. június 11., péntek

Adjon a' isten...

Ja nem, nem az a kaporszakállú. (Tényleg miért pont kapor? Koviubi, tökfőzelék, menzás kaporszósz?) Hanem a magasságos kormány, és ne jó napot adjon, hanem szabadot. Mert B. János egykori Rosszabbik, jelenleg független képviselő azt javasolja, hogy ha a magyar fodbalisták esetleg pontot szereznének az EB-n, legyen extra munkaszüneti nap. 
Pedig szerintem ahhoz minimum az kell hogy leolvadjon minimum másfél paksi reaktor, akkor mindenki kapna esemest Don Pintértől, hogy mindenki kurvára maradjon otthon, de ha végleg megromlott a kapcsolata a vele még egy háztartásban élő  hülye fasszal vagy ribanccal (nem kívánt rész törlendő), akkor legfeljebb csak a szomszédba menjen át, de vigyen valami piát is.

Mert amúgy Bencsik J. azzal indokolja a javaslatát, hogy ha bekövetkezne a csoda, hogy a Magyar Szotyialista Fodbaltizenegy Válogatott legalább egy döntetlent kiharcolna, akkor olyan népünnepély lenne, hogy sokan nem tudnának másnap dolgozni menni. Nyilván mert:
- Bebasznának örömükben, és nagyon másnaposak lennének.
- Bebasznának örömükben, majd hirtelen felindulásból elkövetett vodkásüveg-dobálásba keverednének külföldi szurkolókkal, vagy hazaikkal, csak már nem értenék meg őket, és másnap a sürgősségin ébrednének. Onnan meg nehéz kamiont vezetni, babkonzervet gyártani, vagy megdugni a titkárnőt az íróasztalon.
- Nem basznának be, de örömükben felgyújtanák a négyeshatos villamost, majd a Balettintézetet, utóbbit mondjuk csak azért, mert a köztévé székháza már annyira Óbuda-külsőn van, hogy még a HÉV-től is jócskán kell gyalogolni. Persze mondjuk Szegedről a Balettintézet is messze van (és lehet, hogy arra is élnek szurkolók), sokat kell odáig vezetni a felgyújtáshoz, de pont ezért mondjuk nem akkora gond, ha nem basznak be előtte, a vodkásüveg amúgy is kell majd Molotov-koktélnak. (Orosz-orosz ugyebár, ráadásul a Ribbentrop-koktél mát tényleg hülyén hangzana, paktum ide vagy oda.)

Ámde B.J. valakiket képviselő helyében én azt javasolnám, hogy minden magyar érdekeltségű meccs másnapjára adjon a kormány szabadnapot, mert ha nem szereznek pontot az aranylábú és gipszagyú fiúk, akkor azért kell a népnek a pohár után nyúlnia, szóval ok mindenképp lesz rá, hogy másnap ne legyenek munkára-harcra készek.
Ugyanakkor: egyáltalán nem tisztelt képviselő úr, mi ez a diszkrimináció? Aki nem szereti a fodbalt, mint én, annak már nem is jár a munkaszünet? Ez kicsit olyan, mint amikor a dohányosok folyton kijárnak cigizni, a nemdohányzók meg addig is melóznak, mert azt mégsem mondhatják, hogy akkor megyek, szippantok én is egy kis kokaint, vagy sürgősen be kell tolnom egy krémet. Esetleg hogy maszturbálnék egyet a vécében, kivéve ha Valika kikísér, mert akkor már családalapításban gondolkodnék. Amíg a többiek cigiznek.
És ehhez képest holmi túlfizetett labdakergetők szánalmas pontszerzése (nem győzelme, arra nem vár senki, ahogy kivettem a javaslatból) valójában semmi, mind szexuálpszichológiai, mind demográfiai szempontból. Hisz itt már a Haza sorsáról lenne szó.
Mint a Glasgow-i kocsma vécéjének piszoárja felett a felirat is mondja: "Skócia jövője a Te kezedben van!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése