2021. június 11., péntek

FEB

Nekem tényleg csak most tűnt föl, hogy zajlik, történik, épp bekövetkezik a Fodbal Ejrópa Balynokság, de hát ez van, az enberek többségének ellenére annyira nem érdekel a fodbal, hogy nagyon. Nem értem, mi abban a szórakoztató, mikor lyól kereső de zömmel buta emberek szaladgálnak a páján egy levegővel töltött izé után, főleg azért, hogy a kluboknak a tulajdonosai kellő korrupciós ráhatással építhessenek stadionokat. 

Emlékszek, mikor az iskolában tanultunk a Szécsényiről, hogy három könyvet is írt a lovakrul, a Hitelt, a Világot meg a Stádiumot. Ezek biztos ma is érvényesek, mert ezek a fodbalkub-tulajok is úgy lehetnek vele, hogy ha van hitel, akkor övék a világ, és épül majd nekik szép stádium. És ha Szécsényi később él írni, akkor tuti megírta volna a negyedik kötetet is, a Közbeszerzést. Persze majdnem biztos, hogy valószínű, hogy ezek a királyok-hercegek-grófok sem csak lovakról vadásztak, meg gőzhajón pezsgőztek, hanem közbe' szereztek is. Ezt-azt, bár nyilvánvaló, hogy ha az embernek van már két sima kastélya, meg egy vadász, akkor nemigen hajt még egyre, inkább elkurvázza és/vagy elkártyázza a felesleget. Jó, a Szécsényi, aki a budai hegyről lett elnevezve, azért inkább egy Akadémiját alapított, bár szerintem az nem Fodbalakadémija volt, mert  a fodbal még nem teljesen volt feltalálva akkor.

De most, hogy a világ ejrópai szeme a fodbalon pásztáz, biztos sokaknak eszébe jut, hogy lenne még egy fodbalista-akadémija, mert a jachton kurvázásból mindig csak botrány lesz a címlapokon, meg egy jachton nem lehet eleget lopni, legfeljebb pezsgőspoharakat, meg tizenhat rétegű vécépapírt, esetleg a kapitány drága óráját.

Ám a fodbalban pénz van, most olvastam hogy a felcsúti miniszterelnök az elmúlt tíz évben százmilliárdokat tolt bele, bátrabb becslések szerint úgy nyolczázezer-millió forintot. Azért arra már az Arzenál is megnyalná száját (még a cserejátékosok is). Meg a Cselzi.
Hogy amúgy ki nyeri az Ejrópai Világversenyt, azt nem tudom, főleg azért, mert gőzöm sincs kik játszanak, de mint jeleztem az elején, nem is érdekel. Így viszont meglett a keretes szerkezet, ami fontos stiláris elemem nekem.

A játék finom szépsége... (happyfox.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése