2021. június 10., csütörtök

Dioxid

Olvasom, hogy veszélyesen megugrott a légkör szén-dioxid koncentrációja.  Ami remek, én szeretem a szén-dioxidot, különösen szódában, de az se baj ha ízesített, a málnás vagy gyömbéres szén-dioxid például kifejezetten jó.

Másfelől a sok szén-dioxidnak biztos örülnek a növények, ha már azt lélegeznek, az csak a magunkfajta állatok mániája, hogy oxigénnel működjenek, úgyhogy ha tényleg nagyon sok lesz már a szén-dioxid, egyszerűen át kell állnunk arra. Vagy ha az nem megy, majd kipusztulunk, amúgy is régóta gyanús, hogy előbb-utóbb a csótányok öröklik majd a Földet, és néhány régi, poros vallásos szövegen kívül sehol sincs megírva, hogy az ember legyen a domináns faj a bolygón. 
A hindu világképben például kifejezetten a félistenek hada működteti a komplett univerzumot, már ha egy világképben lehet valamit működtetni, de lehet, hogy csak a világban, kép nélkül.

Amúgy nem biztos, hogy a klímaváltozás rossz dolog, Greta Thunberg például konkrétan világhírű lett tőle, és egy rendes világjárvány kellett ahhoz, hogy ne ő legyen minden második címlapon. Plusz Mészáros Lőrinc emberei már biztos agyalnak azon, hogy lehetne a klímaváltozásból is kihozni némi extraprofitot. Gondolom valami vaskosabb közbeszerzéssel indul majd a dolog, aztán vesznek néhány szén-dioxid tüzelésű erőművet, hátha éghető a cucc, de ha nem akkor le kell fagyasztani szárazjéggé, leönteni benzinnel és felgyújtani a picsába, hadd jöjjön az a fűtőérték.

Amúgy nekem aktuálisa a takony-koncentrációm a jelentős, de legalább már nem annyira, ma már ettem, mosogattam és rendet csináltam magam körül, de takarítani csak holnap tervezek. Mondjuk azt, hogy majd holnapután fogok porszívózni, hátha mégis gyors lesz ez a klímaváltozás, és ha jön a világvége már úgysem lesz érdekes némi szösz a szőnyegen. Viszont rapid mód ki kell ennei majd mindent a fagyasztóból, mert egy globális válság esetén annak is nőhet a hőmérséklete. Legalább is így képzelem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése