2021. június 14., hétfő

Vonulás, integetés, körkörös védelem

Azt írják a cikkekben a hírek, hogy az amerikai alelnök elment a washingtoni pride-ra, ami ilyen transzmelegszekszuális homkosfelvonulás. Most. tényleg, nincs jobb dolga? Ezek ott nem nézik a fodbalebét?
Ráadásul azt is olvasom, hogy a férjével ment, de akkor minek? Lehet, hogy a férje buzi, de csak most vette észre?

Mert az ugye innen nézve elképzelhetetlen, hogy a.) valaki csupán szolidaritásból menjen el, mert azt gondolja, hogy a normalitás az nem a "hetero power", hanem az elfogadása annak, hogy nem vagyunk egyformák nemi gerjedelmeinkben sem, illetve b.) hogy egy vezető politikus, és bárki aki kegyeit keresi, az ne stadionok VIP-páholyiban szotyizzon szabadidejében, két pálinkafesztivál között.
Nálunk a homo- és mindenféle egyén fóbia kormányzati politikává válik, akkor is ha eredetileg csak olcsó, figyelemelterelő propagandának indul, így aztán tényleg nem látjuk magunk előtt (képzeletben sem), ahogy az alelnök itteni megfelelője, mondjuk S. Külön Semjénzsolt szivárványos zászló alatt vonulna az Andrássyn.

Az mondjuk vicces a vonatkozó videókon, hogy persze egy alelnököt kommandós-alakú szövetségi ügynökök testőrködnek körbe, akik az alkalomra való tekintettel próbálnak elvegyülni a tömegben. Ami nyilván nem sikerülhet nekik, mert Kamala Harris körül eleve nincs tömeg, csak gyanakvó tekintetű nagydarab férfiak, akik színes pólókban próbálnak felvonulónak látszani, és közben senkit nem engedni közelebb pár méternél a védett személyhez.
Mert vegyülni a néppel arrafelé is divat, de az fontos, hogy a nép fele szolgálati jogviszonyban legyen valami nagyon-nagyon rendvédelmi alegységgel. Egyszer a felcsúti is fapados repülővel jött haza Milánóból (meccsről, naná), és valami utastárs fényképein világosan látszik, hogy az elvegyülő miniszterelnök környezetében hat-nyolc testőr próbál úgy csinálni, mintha nem lenne nála fegyver, és nem tudna szükség esetén hatvanháromféle módon puszta kézzel is ölni.

De végül is normális, hogy a hatalom embereit védeni kell, elvégre nagy a befolyásuk, sok a pénzük, legalább valamiben szívjanak már ők is, például mikor nem tudnak elmenni sétálni egy nyári este, vagy haverokkal elmenni berúgni valami kellemes sörözőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése