2021. június 19., szombat

Színesen fekete-fehér

A pálinkás kolbász partjáról úgy látja a felcsúti (aki, mióta egy volt kolostorban reprezentál a város felett), hogy a magyarok lelki megújulásának elmaradásáért ők is felelősek, nem csak a politikai ellenfeleik. Mert bár vannak félelmetes ateisták, gonosz liberálisok és ördögi antiklerikálisok ebben a szerencsétlen országban, de az ő aljasan szutymákos, keresztényellenesen sötétben bujkáló rémhírterjesztésük önmagában kevés, mert ők (helyesen ő, ott rajta kívül már nincs más akarat), akik kereszténynek szeretik hazudni magukat, sem tesznek eleget. 
Fú, ez tényleg nagyon hülye.

Mert egyfelől mi a lótüdőért kellene egy országnak, és főleg a lakóinak állandóan lelkileg megújulniuk, nem lehetne egyszer már békén hagynia a lelkünket az aktuális főpolitikai döbröginek? Miért gondolja minden öltönybe töltött, két lábon járó hatalomvágy-automata, hogy ő a hivatalával bölcsességet is kapott, illetve hogy a munkaköri leírásában biztos ott van valahol kisbetűvel a lelki megújítás?
Akkor én most szólok, nincs benne ilyen kitétel, egy miniszterelnöknek az államot kellene működtetnie, nem a haverok, hűbéresek és egyéb bandatagok gazdasági vállalkozásait, nem a saját hobbijait, és pláne nem a tévesen pártnak (és az ahhoz tartozó szavazótábornak) nevezett szektáját, afféle főtáltosként. Az állam igényt tarthat a pénzem egy részére, a jogi értelemben vett lojalitásomra, de kurvára hagyja békén a lelkemet, a felcsúti (mint az állam reprezentánsa) meg pláne, én aztán nem szavazta rá, részemről megvetés tárgya. Vagy alanya.

De legalább azt végre elismeri a főnök, hogy legalább annyi jobbos média meg "civil" szervezet van, mint nem jobbos, bár közben azért hazudik egy ordasat, mikor ezt keresztény-keresztényellenes dichotómiában írja le. Mert az általa sugallt, és a legrosszabb forgatókönyv szerint már el is hitt értelmezés az annyi, hogy aki fideszes az konzervatív és eresztény, aki meg nem, az liberális és keresztényellenes. Hát, miniszterelnök úr, egy faszt!

Mert aki fideszes, szívből, nem kötelességből csupán, az valami nacionál-populista, aki meg érdekből kormányhitű, az simán egy gerinctelen hatalomtechnikus. De nem konzervatív, a konzervativizmus idegen ettől az autokrata rezsimtől, a kereszténység meg csak díszlet, papucs orrán pamutbojt.
Aki meg liberális, az a szabadság pártján áll (mondjuk a John Stuart Mill-féle imperatívusz mentén, miszerint az egyén szabadsága nagy, épp a másik szabadságának határáig terjed), úgyhogy miért is lenne keresztényellenes, én például több liberális keresztényt ismerek, mint ahogy találkoztam már markánsan baloldali katolikus pappal is. Az csak a felcsúti valóságidegen gondolataiban van, hogy a világ csak fekete-fehér lehet, pedig a valóság színes, fekete-fehér az a tévéjük volt gyerekkorában, de ezen már tényleg ideje lenne túllépnie.

Mert attól, hogy valaki vegán, még nem feltétlenül meleg, attól hogy konzervatív még lehet ateista. Miként az, aki ananásszal eszi a pizzát még nem biztos hogy gonosz, lehet, hogy simán csak rossz az ízlése, és biztos van vallásos zsidókeresztény, aki szereti a death metált.
Független változók emberek, független változók!

metalenciklopedia.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése