2024. június 9., vasárnap

A Tét

Fú, már úgy izgulok, késő estére eldől, lesz-e Harmadik Atomháború.. izé, Világ, világháború, atomvilág, vagy atomvillanás valamerről, dehát mindenki érti. Mert ha a békepártiak nyernek a háborúban, akkor nem lesz, ha a háborúpártiak békéje jön el, akkor legfeljebb egy esőnapnyit marad el az Armageddon, már megint nem a brúszviliszi értelemben.

De ha a Dagadték nyernek az EP-választáson (ami amúgy valószínű), és eléggé nagyon nyernek, akkor nem lesz világháború, csak azokon a helyeken, ahol viszont az önkormányzatin nem nyernek egyáltalán. Azok kapnak a nyakukba atomot, nem mintha eleve nem atomokból állnának, de az ilyen bombák lényege, hogy egyfelől rakéták, másfelől meg azoktól túl pont sok lesz az atom bennük, amitől aztán gombafelhővé robbannak.

Én nem félek, egyfelől mert az életem eleve kudarc, avagy nincs vesztenivalóm, másfelől meg nálunk harminc éve felcsútista a bürgermájszter, szóval ránk nem dobnak lőni atomot, a hidrogénbomba meg nem számít, a víz kétharmada is hidrogén, azt' mégse nem veszélyes.

De a választások tétje akkor is nagy, mert fontos, hogy pontosan milyen nukleáristól nem pusztulunk ki. Én egy hagyományos atombombától szeretnék nem isa por es homuvá lenni, de van akinek jobban tetszenek az interkontinentális ballisztikus izék, azoktól nem meghalni szerintük sokkal jobb. Legalább is sokkal menőbb. Persze attól még mindig kaphatunk agyvérzést a felcsútista kampányplakátoktól, de az amúgy is a háborúpárti dollárbaloldal miatt lenne (miattuk kell ekkorát kampányolni szegény jó pszichopatáknak), szóval a helyes gondolkodás,  a szelektív észlelés és  a jól megválasztott drogok megvédenek majd bárkit a valóság ellen. Ami egyébként is unalmas, valamint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése