2024. június 7., péntek

Háborús bullshit

A vasárnapi EP-választáson kapunk egy esélyt a háború megállítására - mondta a Dagadt az ő szokásos péntek reggeli rádiós igehirdetésében (hisz ezek nem interjúk, ezeknek a műfaja valami profán, aljas indokból elkövetett igehirdetés).

Nagyszerű, tehát ha jó helyre húzzuk az ikszet, Vlagyimir Vlagyimirovics Pszichopatov rögtön kivonul Ukrajnából? Nem, ez felettébb valószínűtlen. Akkor az oroszok megállnak és befejezettnek nyilvánítják a különleges katonai háborús műveletet? Nem, ez sem valószínű.

Szerintem a Felcsútok Géniusza arra gondolt, hogy az ukránok ne kapjanak több nyugati támogatást, és kapituláljanak szépen. lefeküdve a ruszkiknak. Hisz ő szabadságharcolhat Brüsszellel, kérhet hozzá fegyvert (persze csak szimbolikusan, persze), de még egy focimeccs-sorozatot is minősíthet hadjáratnak, ettől ő még kurvára békepárti. Már több,  mint húsz éve csak háborús metaforákban képes beszélni, nyilván mert ahhoz, hogy eljöjjön béke, szerinte háború kell. Meg békeharc, mint a létező szocializmusnak csúfolt rendszerben. (Ami nem volt az, csak valami fura, diktatúra-alapú államkapitalizmus.)

Ami neki személy szerint már tetszik, hisz maga mondta el egyszer az ő szájával, hogy neki és haverjainak nem is a diktatúrával volt bajuk, csak azokkal, akik azt működtették. ez mondjuk látszik az egész rendszerén, fasza kis önkényuralmat hozott össze, ráadásul választásokon legitimálva.

Az EP-választásoknak meg nem sok hatásuk lesz a háborúra. Az EU-ban ugyanis a nagy ügyek a Tanácsban meg a Bizottságban dőlnek el, az EP ezekhez képest csak harmadlagos. De egy populista eleve össze vissza beszél. Főleg, ha az önkormányzati választásokról láthatóan nincs semmi mondanivalója, de ezt a béke-háború baromságot mindenki érti. Az értelmesebbek azt is, hogy baromság.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése