2024. június 22., szombat

A Nagy Felszolgálás

Galileo Galilei 1633-ban ezen a napon (a main) vonta vissza tévtanát, mely szerint föld kering a Nap körül. Hogy virágföld vagy szántóföld az mindegy is, de a Nap körül nem kering semmi, mert a Nap egy nagy lámpa a lapos Föld (így, Nagy Betűvel) felett. Sőt, egyes elméletek szerint a ebből a Napból van vagy 365, és minden nap másik Nap világít, ezért pont ilyen hosszú egy év. Nem a szökőév persze, mert olyan nincs, az év eleve nem tud szökni, mert az ilyen idő, az meg legfeljebb eltűnt lehet, de annak a nyomában egy Marcel Proust nevű alakot küldött a Háttérhatalom, akiről azóta is kevesen hallottak. Még olvasva is!

Szóval Galilei tévedett abban, hogy a bármi kering a Nap körül, de tévedett a korabeli inkvizíció is, mikor azt mondta gondolni, hogy az egész fordítva van és a Nap a Föld körül (állítólag nyolcvan nap alatt). Mert a Föld lapos, ha nem az lenne, az ausztrálok leesnének róla, meg a délamerikánok is, plusz a délafrikánok, bár e három közül Ausztrália valószínűleg nem létezik, pontosabban csak annyira, mint Középfölde, azaz kissé. Elvégre még sohasem ismertem senkit, aki találkozott volna már olyannal, aki járt Ausztráliába, az ország neve is valószínűleg egy félrehallás, miszerint Ausztria, csak valakinek sok volt a sör, és nem bírta rendesen kimondani.

Szóval a lapos Föld egy nagy korong egy bura alatt, meg jégfallal a szélén (ezt hívják Antarktisznak) és a burán körbe vannak a napok, amik így mindig egy kicsit máshonnan világítanak, ettől vannak évszakok. A Hold meg nem sajtból van, csak sajt alakú ezüstből, de abból csak egyre futotta a Teremtőnek. Aki feltehetően egy kozmikus séf, és komoly teológiai valamint természettudományos kérdés, hogy akkor most előételnek vagy főfogásnak szán minket? Amúgy nem szán minket, ezért is fog felszolgálni, miután leveszi a burát (pontosabban a miénket), a különféle szentírások ezt hívják világvégének.

A klímaváltozásnak nevezett globális (korongális) felmelegedés pedig azt jelzi, hogy hamarosan elkészülünk, már kezdjük is érezni ahogy puhára fő bennünk a lélek, szóval hamarosan következik az Armageddon, magyarul a Felszolgálás. Persze Galilei mindezt még nem tudhatta...

A Bostoni Egyetemen legalább nagyjából tudják.
(bu.edu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése