2024. június 8., szombat

Rep, Haza, Tér

Valami jutyúb videó közepén jött szembe a lelkesedő hirdetés, hogy hogy  az állam visszavásárolta a budapesti repteret. Pontosabban a nyolcvan százalékát, de erre már nem tért ki a reklám, no meg arra sem, hogy eben a gazdasági válsághelyzetben erre 1200 milliárdot basztak el. Mindez nem érdekes, mert a felcsúti eldöntötte, hogy nekik kell a reptér, és pénz nem számított. Még Korda Gyuri tatát is bevetették, mert neki valamikor még 1823-ban volr egy Reptér című sláger-szerűsége. (Tényleg, a bácsi miért nem megy már végleg nyugdíjba, és hagyja békén a kortárs magyar kultúrát az idegesítő manírokkal előadott ún. táncdalaival?)

Amúgy az volt a szlogen, hogy repülőtér hazatért, ami akkora baromság, hogy a fal adja a másikat. Elvégre egy repülőtér lényege, hogy maga nem repül el, oda van betonozva, és szerintem a pesti sem mozdult el Ferihegyről, még akkor sem, mikor épp francia tulajdonban volt a nagy része. (És még mindig a húsz százaléka.)

És nekem aztán nem szempont, ki a tulajdonosa, annyi számít, hogyan működik. Illetve annyiban mégis számít, hogy mifelénk az állam legendásan rossz tulajdonos, mert mindig túl sok elvtárs, meg "baráti" cég nyüzsög körülötte, akik afféle közpénz-szivattyúnak tekintik, már várom is hogy Lölö haver mikor kap meg ezerkétszáz évre valami reptéri koncessziót. Mindannyiunk javára persze, ahogy az már csak szokás nálunk.

Ez legalább nem Korda Bá'...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése