2024. június 9., vasárnap

A film, ami nem is az

Pontosabban filmnek film, de műfajilag egy átverés. Merthogy sérelmemre megnéztem A bérgyilkos, aki nem is volt (angolul kicsit egyszerűbb: Hit Man) című filmet, a minek ? Merthogy valami krimi-vígjátokot ígértek be, de úgy a harmadánál átment romkomba, márpedig a romantikus vígjátékokra egy ideje allergiás vagyok, tüsszög tőle a fülem.

Úgy indult, hogy van egy egyedülálló faszi (két macskával), aki valami helyi főiskolán tanít filozófiát meg pszichológiát (na ja, majd matekot, persze lehetne irodalomprofesszor is), akinek hobbija az elektronika, és bedolgozik a rendőrségnek, amennyiben lehallgatókat meg rejtett kamerákat buherál. Szóval igazán hiteles, mi több, hihető figura, aki aztán kamu bérgyilkosnak áll. Avagy továbbra is a rendőröknek dolgozik, csak innentől bérgyilkost bérelni akaró, csúnya rossz embereket kell lebuktatnia, hogy azok aztán börtönbe jól.

port.hu

Csakhogy beleszeret az egyik potenciális ügyfelébe, és önkéntes pszichológusaként (ha már azt tanít ugyebár) ledumálja a bérgyilkoltatásról, mert alapvetően megdugni akarja, ami meg nehéz, ha közben a csaj egy börtön bentlakója lesz a következő években. De hogy ezt lehet-e egyáltalán, ez lenne a kurva nagy, ám kurva unalmas erkölcsi (ál)dilemma, meg innentől tényleg egy romkom az egész, kis csavarokkal a sztoriban.

Az mondjuk még nem rossz, hogy a nő végül is megöli a férjét maga, elvégre az ingyen van, meg úgyis egy bérgyilkossal randizik, és innentől majdnem lenne egy erkölcsi dilemma (ami még mindig nem az, a gyilkost fel kell adni, azt' jónapot), de nem nagyon lesz, csak kis feszkó, meg a csókolózásba torkolló happy end. Pfujj...

És bár a sztoriban azért lenne kraft, de olyan vacakul van megcsinálva a szerelmi szál, ócska dramaturgiával, dermesztően bugyuta párbeszédekkel, hogy attól félrenyeltem a pirítóst. Ja, és szarok voltak a színészek, leszámítva talán a főszereplő faszit, aki a fogyasztható első harmadban minden ügyfélhez hozzáöltözött, és felvett egy-egy teljesen más karaktert, ami jó volt. De ennyi, semmi több, mert a többi sablonos klisék halmozása, sablonosan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése