2020. november 3., kedd

Az értelmetlenség kétes diadala

 A világ legkolbásztöltőbb miniszterelnöke nagy felhajtással bejelentette a majdnem semmit. A fészbukon persze, mert ilyen fontos kommunikációs aktusra a százmilliárdból (csak hogy átérezzük: százezer-millióból) fenntartott közmédia nem alkalmas. Persze van stúdió, kamera meg operatőr, csak a kutya sem nézni, márpedig a majdnem semmi bejelentése minimum tömeges megtekintést igényel.

Aszongya a nagytokájú, hogy újra rendkívüli jogrendet köll bevezetni, mer' csak. Hogy parlamenti kétharmaddal, egy kézivezérelt autokráciában erre mi szüksége, azt tudja a franctudja, biztos olyan száraz, meleg érzés a főnöknek, és akkor miért ne?

De a legfurább hogy egyszerre záratják be a szórakozóhelyeket, és vezetnek be "kijárási korlátozást" éjfél és hajnali öt között. Ennek sincs semmi értelme, mert ha valaki éjszaka dolgozik és ezért jön megy, akkor rá nyilván nem fog vonatkozni, de viszont a taxisokon, járőröző rendőrökön, áruszállítókon és hasonlókon kívül ki a rák mászkál éjjel a városban. Nyilván az, aki valami szórakozóhely viszonylatában jön vagy megy. De azokat meg en bloc bezáratják, szóval valóban nem értem. Focimeccsek mondjuk lesznek, nézőkkel, bár azt nyilván nem merte a felcsúti egyenesen belemondani a fészbukba, hogy az a kurva vírus legalább a magyar-izlandit várja már meg!

A vírus amúgy is éjfél és öt között terjed a legveszélyesebben (mint az köztudott), nappal meg nyugton van, mert az új szabályok értelmében, olyankor ingyen parkolhat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése