2020. november 18., szerda

Mindig ugyanaz a lemez

A felcsúti döbrögi szerint azért kell megvétóznia az EU következő hétéves költségvetését, mert az úgynevezett 'jogállami kritériumoknak' semmi értelme, Brüsszelből nézve ugyanis csak azok a jogállamok, amelyek beengedik a migránsokat. Márpedig amíg le nem teperi a koleszterinszintje, addig ő kiáll a migráció ellen, mondjuk ehhez le kellene zárni a határokat nyugat felé is, tekintettel arra, hogy a migráció eme lángoktól ölelt geopolitikai realitás szempontjából annyit jelent, hogy nem a külföldiek jönnek ide, hanem a magyarok mennek külföldre, így lehet London a negyedik-ötödik legnagyobb magyar város.

A jogállami kritériumoknak meg persze hogy nincs értelme az ő nézőpontjából, a jogról annyit tud, hogy azt tanulta az egyetemen, de az még a Kádár-rendszerben volt, és most meg  saját hatalmi érdekei szerint hajtogatják a törvényeket szorgos kis segédei. Pont, mint a Kádár-rendszerben, csak egy ideje ő  a Kádár, aki szerint a krumplileves az legyen krumplileves, csak ő már hozzáteszi (főleg a lázárjános alakú szájával), hogy a lazacfilé meg legyen lazacfilé, kinek melyikből jut, annyit is ér. A jelenlegi, immár minden ízében posztszovjet rezsim számára a joguralom nem azt jelenti, hogy a jog uralja a hatalom működését, hanem hogy a hatalom uralja a jogot, valószínűleg épp itt húzódik a határ a jogállam meg az orbánisztáni modell között.
Szóval az sem teljesen igaz, hogy nem lehet nagyjából egzakt kritériumokat találni a jogállamra, a fideszkádéenpé simán csak nem akar, mert addig is teli szájjal lehet kettős mércéről sipákolni, hogy de hát ők mekkora kurva nagy demokraták már, csak ezek az eusok báncsák őket folyton, az orchidea-szerű lelkükbe taposva nekik.


És hát teljesen várható volt, hogy, hogy a pártvezér és kancellár zaklatott lelkéből előbb-utóbb feltör egy kis migránsozás, bár őszintén szólva én a sorosozást vártam korábbra. Persze lehet, hogy az a kör megvolt már, csak én nem követem a legkolbásztöltőbb törzsfőnk minden rezdülését, de hát így is elég szar az életem, a fene sem akar még folyton egy (második dackorszakát élő) szociopatát is hallgatni.

Hogy amúgy Ártunk és Ormányunk (aki ténylegesen egy személy, a többiek csak az  ő részleges avatárjai) mennyire nem kormányoz, azt a kommunikációja is jól mutatja. Mert ha a saját hatalmi-üzleti érdekeiken túl is lenne reális képük a világról (helyettes államtitkárok kedvéért: a valóság jobbára az, amit a szolgálati Audi ablakából láthatna, ha felnézne az ájpedjéből), akkor esetleg lehetne racionális alapja  döntéseiknek, nem csak cél-, de értékracionális is. És ekkor lennének érveik, azon túl is, hogy Soros, migráns, Gyurcsány (tetszőleges sorrendben), mert amíg csak ezt a hármat mantrázzák, nem hisszük el, hogy egyáltalán érdekelné őket a saját buborékjukon kívüli világ. 
Úgy meg persze kormányozni nem lehet, csak pofázni róla. Főleg azt, hogy Soros, migráns Gyurcsány. Meg hogy megvéggyük, na jó, nem pont ezt a hármat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése