2020. november 3., kedd

Megzuhant szociológus nézni kretén film kisebbik nagyszobában

Jajj nekem, de igazán, megnéztem a Borat2-t, eredetileg nem gondoltam volna hogy jó lesz, de végül is kételkedem a szkepszisben, még jó hogy. Az első film úgy 2006 körül egy őrült ámokfutás volt, egy félig áldokumentumfilm, ahol az álriporter vitte házhoz a lófaszt a buta jenkiknek. Ez meg nagyjából tényleg játékfilm, persze egy-két bunkónak azért még mindig házhoz lehet vinni a szerszámot, mint a farmerboltosnak, akinél hősünk simán tud venni a lányának egy ketrecet meg hasonlók, de itt alapvetően a sztori a lényeg, ami tart valahonnan a nagy büdös semmibe.

Ám azt igen szórakoztatóan teszi, nekem jobban bejött mint az első film, talán mert nem kellett azt a nettó kínosság-érzést produkálnom, mint az első átverős interjúinál. Ez itt már nettóban Abszurdisztán, harsány ám kétségtelenül minőségi ripacskodással előadva. Persze a főhős, Sacha Baron Cohen mindig képes még egyet lépni  a megjátszott taplóság rögös útján, róla már régen nem képzeli senki, bármilyen őrült ötlete kapcsán, hogy de ezt már tényleg nem meri megtenni. Mert de.

Már a Brothers Grimsby esetében úgy tűnt, hogy ennél már nem lehet alpáribb és szórakoztatóbb humort előadni, miközben tudtam, hogy dehogynem, pláne ha újra előveszi Borat figuráját. És hát elővette, de ma már nincs olyan könnyű dolga, mert egyszerűen felismerik az utcán, ami jelentős hátrány, ha az ember átverésben utazik. Régebben, mikor főleg mint Ali G tolta, még nyugodtan lemehetett a londoni metróba, annyira tájidegen volt a civil mivolta a kitalált karakteréhez képest, ez ma már nem menne neki.

De az amerikai kazah közösség legalább máris őszintén gyűlöli, Trump róla álmodik rosszat ha lefekvés előtt nem tudott szarni egy jót, és egy abszurd vígjátéktól azért ez mégis csak szép teljesítmény. Akkor is, ha egy főállású provokatőr készíti.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése