2020. november 14., szombat

Az örökös trónörökös

Ma van a 72. születésnapja Károly hercegnek a brit trónörökösnek, aki úgy lett bőven nyugdíjas korú, hogy még egy percet sem ült a trónon. Na ja, a muter jól bírja, az ő anyja a százkettedik életévében halt meg, ő meg még csak kilencvennégy. Ráadásul sokkal egészségesebben él, mint a néhai anyakirályné, aki azért szeretett pezsgőt reggelizni és gint uzsonnázni, véres húsokkal, ehhez képest a jelenlegi uralkodó halat eszik zöldségekkel és ásványvizet iszik, nyilván nem akar megállni minimum száz tízig. (Pedig az igazi ennek a duplája lenne, hisz köztudott, hogy kétszázhúsz felett átértékeled magadban a világot, és biztos érdekelné, hogy de mégis hogyan?)


Ennek megfelelően rendszeresen felmerül, hogy Csárlsz Károly, foglalkozására nézve prinszofvelsz, igazából már nem is lesz király, vagy csak formálisan fog uralgani pár hétig, aztán átadja az egészet a francba a William nevű vilmoshercegnek. Aki már (még?) csak 38 éves, viszont messze a legkopaszabb tagja az egész rojális családnak. Ráadásul Cambridge hercege, miközben bizalmasan kiszivárgott információk szerint Oxfordé szeretett volna lenni, mert nekik drukkol mindig az éves regattán, meg Oxfordban jobb kocsmák vannak, királyilag is. De az nem lehetett, mert 1840-ben egy bizonyos Edward Oxford rálőtt az állapotos Viktória királynőre és Albert hercegre, szóval ez a név nem cseng jól a királyi családban, a pasi ráadásul elmebeteg is volt, a merénylet után be is csukták a vigyorgóba. Így hát ki se szeretik mondani azt, hogy Oxford, csak azt mondják, hogy "az a másik egyetemi város", valahogy úgy, ahogy a brit színészek sem mondják ki babonából a Machbet címét, csak azt, hogy "a skót darab".

Károly herceg pedig, miután egy dolgos életet végigrobotolt velszi hercegként, helyt állva megannyi fogadáson, estélyen, kutyamenhely-átadáson és lóversenypáholyban, igazán nyugdíjazhatná magát HRH (His Royal Highness) szakmából, és kezdhetne mondjuk egy popkarrierbe. A méltán alulbecsült magyar énekes és két lábon járó dohányreklám Charlie például egy évvel korábban született nála, és még mindig tolja a zenei karrierjét (hogy hova, az persze jó ideje kétséges), pedig ő nem is angol, hanem Horváth. Szóval ha családilag ezek a Windsor-háziak ilyen sokáig élnek (egyszerű a recept: jó gének, jólét), akkor Károlyi Csárlsznak még pont nem késő valami új karrierbe kezdeni, az életében való fejezetnyitás által, avagy szándékával. Esetleg megtanulhatna védett madarak tojásaival zsonglőrködni, lovat patkolni ájpeddel, vagy lehetne jutyúbos influenszer is, aki jól beszól a Beatlesnek, hogy mi ez a szörnyű zene fiúk? Jó, hát eleinte lenne egy kis fáziskésése, de mondjuk nyolcvan éves korára már biztos belejönne...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése