2024. május 14., kedd

A kis felmosás-rejtély

Az odáig rendben van, hogy a néhai házmesterek mai utódai néha felsöprik a járdát is a lépcsőház előtt, de ma azt láttam, hogy valaki fel is mossa! A járdát. Ezt nemigen értettem, szerintem erre való az eső (hogy szépen megálljon a víz a kátyúkban), szóval biztos valami rendellenes kosz kerülhetett oda, amit nem jó, ha látnak a többi lakók, netán bele is lépnek. Valami, ami egyszerre látványos, gusztustalan, potenciálisan fertőző és mégsem kormánypropaganda.

Például a kutyaszar. De annak meg nincs újdonságértéke, kutyaszar gyakran van a járdán, itt nálunk a ház sarkán emberszar is (hajléktalan emberszar, persze igazából mindenkié az, miután hamar a csatornába száműzzük), kutyaszart már  sokat láttam a járdán (főleg a szélén, legalább), de olyat hogy valaki felmos ott olyat még nem. A kutyaszarral való  megküzdés bevett technikája ugyanis viszonylag egyszerű: hagyni kell megszáradni, aztán elhordja a szél, az eső, a járókelők cipőtalpa, ahogy megy az már az az ókori görögök óta. (Mert nekik valahogy mindenhez közük van, ami óta.)

Szóval valószínűtlen volt, hogy pont kutyaszart mos fel a néni, de hogy mit, az nem kérdeztem, emberekkel csak indokolt esetekben beszélek, és hosszú évek óta nem magázódtam, szóval már nem is menne. De majdnem biztos lehetek benne, hogy nem is hányást, mert az felénk szintén előfordulós, bár a lakóság elöregedésével párhuzamosan már nem olyan rendszerszintű a jelenléte, mint a kutyaszaré. A Margitka nénik legfőképp zsebben is hordható méretű kutyákat sétáltatnak sokan, de ritkán hánynak a redbull-vodkától.

Úgyhogy szerintem valaki megöltek ott, a hullát meg már vagy elvitték, vagy megették a sétáltatott fifikék, a vért, és a hulla flaszterra krétázott körvonalát viszont el kellett tüntetni, mert ha ott marad, más napra harminc százalékot esne minden lakás értéke, a szomszéd házban is! Márpedig a lakótelep egyik alapvető szociál-gazdasági sajátossága, hogy a lakók jelentős százalékának a lakása az egyetlen érdemleges tulajdona, esetleg megfejelve egy lassan nagykorúvá érő alsókategóriás autóval. Szóval gyilkolásszon mindenki kedvére, csak ne a mi utcánkban, és pláne ne a lépcsőházunk előtt. (NIMBY - azaz Not In My Backyard, mondja erre a művelt spanyol, aki valamelyest tud angolul.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése