2024. május 26., vasárnap

Nemír, de néha majd muszáj

Mostanában a nemírást gyakorlom, mert van olyan, hogy beveszem a fogamzásgátlót (csak nem tudom mikor, és hogy néz ki), de közeleg a hónap vége, én meg tartozom a kiadómnak a havi penzummal, nemsoká. Ötlet van, ihlet nincs, de majd ráveszem magam. Az ihletre. Nem tudom hogy kell, de rengetegszer sikerült már, megoldom.

De a blog az bonyolultabb ügy, ahol elszántság kell. Ám mostanában nem láttam olyan filmet amiről, olvastam ugyan olyan könyvet, amiről szívesen, de szerintem az ismeretelméleti filozófia itt nem sokakat érdekel (pedig rájöttem, mi az idő, meg hogy nem volt mindig, ami egy időtől legalább is fura), a politika meg kapja be, de feltétlen a másét.

Untam már a közéletet, nem is egyszer, de ez a mostani kampány, ez mindennek az alja. Mert az aljának sosincs vége, sok éve gondoltuk, hogy ennél nem lehet aljasabb és/vagy primitívebb, erre jön a Bébi Gyurcsány meg Pszicho Peti, szerintem a Dagadt meg a Tóni vagy túl sokat iszik, vagy erre verik ki, de már nem érdekel.

Most ot tartok, hogy szavazni sem megyek. A felcsútista szektára ugye eleve nem,  a Fletó meg már annyira nárcisztikus, hogy hányingerem  van tőle (és a bé nejétől, mondjuk másért, ő okos, csak akkora demagóg, mint ide Mátraháza), a magyarpéteri értelemben vett MP-től meg kiver a víz. A faszi nekem eleve gyanús, ő nem simán leváltani akarja a Dagadtat, ha nem ő akar lenni a másik. Egy populista demagóg bazmeg! És az nekem kevés, hogy otthagyta a szektát...

Maradna még a Kutyafarkú Kétpárt, csak ők eleve szánalmasak, esetleg momentán a Momentum, ők meg lassan esélytelenek, mondjuk ezért pont ennek nyugodtságával esetleg rájuk savaznék. (Ja, az önkoris választás nem érdekel, nálunk marad a harminc éve ugyanaz, ha mégsem, júliusban piros hó fog esni.)

Szóval a politika egy időre menjen a picsába, magamról inkább nem, majd valami kultúráról, ha már íráskényszeres vagyok. (Mondjuk Thomas Nagel Az utolsó szó című episztemilogiai cuccáról, annak a pár embernek, aki olvas úgyis mindegy. Szerintem, de ez már egy ismeretelméleti kérdés, hogy szerintük is-e?)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése