2024. május 17., péntek

A közbeszéd nem hagyja békén magát még mindig

A felcsútista frakcióvezető nertárs szerint tenni kell valamit a kommentelők ellen, mert az internetes világhálón akkora gyűlölet fortyog, hogy az vezet a politikai merényletekhez, mint az történt épp Szlovákiában is.

Azt mondta, a jogalkotásnak fel kellene lépnie a törvény erejénél fogva az emberi méltóságot sértő és életellenes kommentek ellen. Mondjuk ez eleve akkora baromság, hogy a fal adja a másikat. Nyelvileg is, hiszen a jogalkotás hogy a túróba tudna máshogy fellépni, mint a törvény erejével? Másrészt meg mégis hogy képzeli ezt a fellépést? Gondolom úgy, hogy lehetne például egy Névtelen Kommenteket Leleplező Nyomozó Hatóság (esetleg hivatal, de a hatóság sokkal jobban utal az állam erőszak-monopóliumára), amit vezethetne mondjuk ő, persze miniszteri fizetésért, plusz juttatások, ha már a vezénylő csillaga kihagyta a kormányból. (A frakcióvezetés nem komoly munka, ha már a parlament is csak egy ócska bábszínház.)

Olyat is szólt Kocsisvezető Frakciómáté - utalva pont a Fico elleni merényletre - hogy "Magyarországon pedig ez a verbális erőszak, a virtuális térben zajló polgárháború mindenképpen megfékezendő". Ez remek, de veszélyes! Mert akkor például be kellene zárni a Megafont, ami ugye a Párt virtuális ökle, sőt, lehet hogy be kellene zárni pár súlyosabb arcot onnan, meg a Prosti Srácoktól, ha már ők névvel gyűlölnek. Jó, nem túl hatékonyan, a szektatagokon kívüliek inkább csak röhögnek a szánalmas egyenpropagandájukon, pontosabban röhögnének, ha nem közpénz jellegét épp elveszítő havi százmilliókkal tolnák meg őket.

Szóval vigyázni kell az ilyesmivel, mert míg a Mandiner névtelen kommentelői egymás belét ontják ki naponta és virtuálisan, sőt a Zorigó szövegipari betanított munkásai sem vállalják a saját szellemi végtermékeiket, de a mérhetetlenül békepárti Dagadt háborús metaforái azért már bő húsz éve mérgezik a hazai közbeszédet, és róla pontosan tudni lehet, hogy kicsoda, ismerik sokan, és ezért nem szeretik. 
És ha már Zorigó, a jeles rettegve uszító portál, egy lépéssel jut e a címlapján odáig, hogy kijelölje az igazi ellenségeket, nagy békepártiságában:

„történelem: Emberek tucatjait gyilkolták meg aljas szélsőbaloldali terroristák"
„Ukrajnát éltető merénylő akarta meggyilkolni Ficót - itt vannak a felkavaró fotók“ 
„ Magyar Péter egyik legfőbb rajongója pezsgőt bontana, ha Orbán Viktort lelőnék“ (Ez különösen tetszik, nem MP bontana pezsgőt, hanem egy rajongója, akit biztos ő maga választott rajongónak és/vagy fizet neki érte.)

Mondjuk a világháborút én még hiányolom kicsit, egy rendes heti világháború nélkül náluk már nincs is címlap. Még szerencse, hogy a frakció úrvezető szerint az ilyenekre a jogalkotásnak kell ráhatni, a törvény erejével által, pedig közéjük is lövethetne volna.

p.s. Nekem is sok már a politik, ja. Csak a téma az utcán lever, és bár szívesen írnék már valami jó aktuális filmről, de a Kingkong Godzillát rugdossa, vagy a Kungfu Panda 8 nem érdekel, ezek jó eséllyel nemhogy nem jók, de filmnek is alig...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése