2024. május 13., hétfő

A relatív döbbenetes

A Májkroszoft saját böngészőjében a kezdőoldal magától az, hogy összehord a szél mindenféle bulvárhíreket, teljesen random módon, a lényeg, hogy legyen benne brit királyi család, alkoholista/drogos/öngyilkos hollywoodi híreség, tuti fogyókúra-recept és időjárás-előrejelzés. A horoszkóp viszont felháborító mód hiányzik, így nem tudom meg esténként, hogy még mindig vízöntő vagyok-e, vagy már önthetek tejet is a teámba?

De legidegesítőbb rovat a „Fú, de kurvára megöregedtek ezek a sztárok!“ - szekció, ahol mindenki, aki szerepelt mondjuk egy negyven évvel ezelőtti filmben, a kilencvenes években berúgott a slágerlistán, vagy csöcst villantott a bármilyen gálán, és azóta már nem olyan fiatal, hamvas, jóképű és nagymellű, kokaintól áthatott tekintetű, mint egykor, nos ők szándékolatlanul bár, de rémesen festenek a közönség szórakoztatására. Elkúrt plasztikai műtétek, tizenöt rehab, vagy ilyenek opcionálisak, de nem kellenek a minőségi tartalomhoz, elég ha valaki kellően rég hagyta el a szülőcsatornát, és az ötven-hatvan évvel korábbi önmagához képest már „döbbenetesen“ néz ki. Döbbenetesen szarul.

Mintha az öregedés valami katasztrófa lenne, valami rémes dolog, aminek a lényege nem az, hogy milyen sokat élt már valaki, hanem hogy milyen hamar meg fog halni, nyilván hamarabb mint az olvasó. Aki bár nem híres, de legalább nem nyolcvan akárhány, és ez már valami, mert soha nem lesz már belőle világklasszis filmrendező, amilyen teszem azt Clint Eastwood, de nem is néz ki úgy, mint egy múmia!

Pedig az öregedés természetes (hú de nagy igazságokat írok én itt, egy indokolatlanul derűs hétfő délutánhoz képest), sőt jó, amennyiben csak az nem öregszik meg, aki meghal fiatalon, és ha úgy vetődik fel a téma, hogy e kettő között kell választani... 

Innen nézve a kopaszodás, az egyel több dioptriás szemüveg vagy az éjszakai műszak is sokkal jobb a halálnál, ráadásul életkortól szinte függetlenül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése