2024. május 3., péntek

Szűkkörű általános népünnepély

Szentkirályi Alexandra VIP majálist tartott Fidelitas-aktivistákkal, a fővárosligetben. (Városliget ugyanis van több is, itt nálunk például  úgy öt perc sétányira tőle. Felőlem...
A munkásosztály nemzetközi ünnepén annyira tellett a felcsútista főpolgárjenőné-jelöltnek, hogy zártkörű bulit szervezett, amennyien a sajtó nem kormányhitű része csak véletlenül volt szemfüles megtudni.

Mondjuk kinek hiányzik egy olyan majális, ahol apu nem rúg be, miközben a vattacukor-mérgezett gyerekei épp lehányják, és a körhintás kazettás magnójából recsegve bömbölnek a nyolcvanas-kilencvenes évek diszkóslágerei, lakossági techno feldolgozásban.

De a tudósítások szerint az exkluzív kormánypárti majálison vattacukor helyett gyurcsányozás volt, meg karácsonyozás. Utóbbi különösen érthetetlen, hiszen már húsvét is elmúlt, és ugye nem iszunk előre a karácsonyi medve bőrére, pláne ha addig még lesz Szent Pünkösd napja is!
Plusz nem voltak néphagyományok, mint májusfa-állítás, békemenet és lezsírozott közbeszerzés, csak ócska kampányszlogenek, meg felcsútista szóróanyagok. Pedig a csupán statisztikailag létező átlagember utoljára hatévesen gerjedt rá egy matricára vagy kitűzőre (kivéve ha Iron Maidenes volt, az eleve tizenkettő felett kezdődött, már ha nem csak én voltam így vele), de azt még egy fidelitasosból sem nézem ki, hogy élvezné az ilyesmit. Hogy agyhalott, azt bármikor, de hogy élvezettel kampánypiknikezik egy beszélő hirdetőoszloppal, az senkiből, aki felegyenesedve jár és képes a beszédre meg a szerszámhasználatra.

Szent Király Alexának amúgy az volt legerősebb észrevétele, hogy milyen pofátlan ez a baloldali ellenzék, mer' a Ligetbe jön ő is szintén majálisozni, amit a kormány újíttattott fel, főleg építkezések és fakivágások által. Ez a Gyurcsányi meg úgy csinál, mintha saját kezűleg szarta volna a passzátszelet. Eközben ő, az önálló, erős nő, süteményt sütött a mintegy három tucatnyi kemény magnak, hisz tudja, hol van a helye a konyhában, bár még nem szülte tele a direktíváknak megfelelően. (Az internetes állítólag szerint egy gyereke van, cserébe gondolom a három szoba az kilenc, a négy kerék meg minimum tizenkettő, tehát nagy átlagban kijöhet az ideológiailag elvárt érték, főleg egy hon- és kaszinóvédelmi miniszter férjjel. Már ha emlékszik még valaki erre gyerek-kerék-szoba című ostoba szlogenre)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése