2022. március 27., vasárnap

A szív, az ész, meg a kivagyiság

Úgy tűnik, az agyhalálnak igenis vannak stádiumai, az nem csak úgy jön, és mindennek vége, sokan még közlekednek, gyereket nemzenek, posztolnak, kommentelnek és a fideszre szavaznak, miközben már. Azaz az agyhalál nem pontszerű esemény, hanem folyamat, kemény munka lehet lépésenként egyre előrébb küzdenie magát az embernek, de ennek a harcnak (hogy a főnök kedven retorikáját idézzük), fontos állomása leget az alábbi, autó sérelmére elkövetett optikai tuning:

azonnali.hu

A remek koncepciójú, ám jobb sorsra érdemes személygépjárművet az azonnali.hu újságírója szúrta ki, mondjuk nem volt nehéz dolga, mert a cikk szerint is hamar virálissá vált a négykerekű kampányeszköz. Én mondjuk hiányolok róla legalább egy Trump-arcképet, csak hogy megadja a pártszerű értelmezési keretet, a faszi "amerikai barátjának".

Mert a büszke tulaj nem politikus, sima rajongó, mondhatni szektatag, de mint ilyen, nyilván nem közvetlenül kapja a rogánügyi minisztériumtól a direktívákat, így kisssé le van maradva. Mert hát mi az, hogy amerikai barát? Éberség nertársak, éberség! Amerika nem a barátunk, hisz épp most támadta meg a nagy Oroszországot, mondjuk ukrán területen, de ezek a bunkó jenkik nem ismerik a eurázsiai földrajz finom árnyalatait. Ők még ott tartanak, hogy Szovjetunió, és akkor ugye tök mindegy, hogy Kijevben vagy Moszkvában provokálják háborúba azt a derék jó ex-KGB ügynököt. Mondjuk ezek arra is képesek, hogy Joe Biden-szerű demens vén faszt válasszanak elnöknek, aki ráadásul liberálnáci is, és a péntek eseti feketemisén protestáns fehér csecsemők vérével készíti a pászkát. (Nem vicc, ezt nagyon komoly névtelen feljelentések fészbuk-oldalak támasztják alá!)

Szóval kellene az ótóra még egy Trump-fej is, csak hogy értsük, ez az Amerika, nem az az Amerika, ezt a Corvettet még nyilván nem mostani demokratúra alatt gyártották. Mondjuk Mexikóban.

Ez a "Hallgass a szívedre" című egykori Roxette-sláger meg politikai kontextusban nettó baromság, az ember egy bármilyen választás esetén az eszére hallgasson, ha még maradt neki belőle valamennyi. De csak az után, hogy a "népszavazás" néven futó gusztustalan uszítás szavazólapját gondosan érvénytelenítette. Majakovszkij nyomán: nem kötelességből, szívből csupán. Aztán jöhet a tiszta ész kritikája.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése