2022. március 17., csütörtök

Legalább vicces (képmutatás)

A következő képeket véletlenül találtam, valami cikk alatti ajánlóban, amúgy a flights10.com oldalról származnak.
Egyszer utaztam egyedi festésű repülőn, valami tizensok éve, de az csak annyiban volt egyedi, hogy valami szépségkirálynő feje volt ráfestve, hogy pontosan miért is, az viszont már akkor is homályos volt. A légitársaságot reklámozta a csaj, vagy őt a légimanók? Minden esetre kissé bizarr volt, bár nem a legrosszabb értelemben.


Viszont nem volt kreatív, ellenben az alábbiakkal:


Ezt állítólag Jackson Pollock festészete ihlette, bár nem vagyok biztos benne, hogy a művésznek volt takonyzöld korszaka. Kaotikus monokróm, vagy kaotikus mindenszínű az igen. A lényeg annyi volt, hogy a képek lehetőleg ne ábrázoljanak semmit, de ez nem jött be, hisz jól láthatóan ott van rajtuk a káosz, de - ellentétben Kurt Vonnegut Kékszakáll című regényével - Pollock mégsem kérte vissza őket átfestésre, mondván, hogy a káosznak sem szabadna ott lennie. A repülő festése azért vagány.

ivorypress.com

Ez meg itt a kreatív céges reklám mintapéldánya, ami persze akkor lett volna igazán menő, ha egy elemes nyuszinak öltözött pilóta vezeti, bár ez igazán nem valószínű. Egyfelől mert a nyuszijelmez tipikusan nem a pilóták egyenruhája, másfelől meg leszállás után egy rózsaszín szőrős cuccban kiszállni elég kínos  lenne, miközben folyton átöltözni meg problémás. És egyáltalán, a flaszterról úgysem látja senki, hogy répás szendvicset vittek-e az útra.


Ez viszont kreatív de giccses, arra viszont jó lehet, hogy terminálon várakozó  kisgyerekekre ráhozza a frászt. Mert bár láthatóan próbálták cukira venni a figurát, de lássuk be, egy tigris lehet félelmetes, lehet fenséges, de cuki nem lehet. (Ja, és lehet egy kretén, mint a Micimackóban, de ő eleve egy játéktigris infantilis személyiséggel.)


Na, ez már ijesztő, bár az nem világos, hogy milyen állat akar lenni, talán valami vámpirikus csókszörny-angolna, minden esetre nem találkoznék vele egy sötét sikátorban. Ami persze nem valószínű, mert felénk nincsenek sikátorok, de ha lennének, ez a dög nem férne el bennük.


És utolsónak a kedvencem, ez a harci kakas tényleg zseniális, mondjuk kell hozzá ez a sajátos formájú  gép, ami úgy néz ki, mintha egyszer már becsapódott volna valahová.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése