2022. március 17., csütörtök

Belesodrás

Időnként szeretem felcseszni magam az origón, ez amolyan perverzió lehet nálam, de ha okoskodni akarok (akar már a fene), akkor az narratíva, hogy szeretek kinézni a véleménybuborékomból. Azaz olvasok kormányhitű sajtót is, pontosabban propagandát, mert sajtónak nevezni az ilyesmit azért nem kis túlzás. És mostanában különösen érdekes látni, hogy mit kezdenek a háborús helyzettel, ha eddig Putyint támogatták, meg hogy hogyan lesz a komplett Felcsúti Uradalom (régi nevén: fideszkádéenpé) hirtelen békepárti, ennyi év harc után. Gondlom most békeharcosok épp, de jövő hónapban hadat üzenhetnek Brüsszelnek (ami persze még mindig egy város, de legalább viccesen a NATO központja is), ha úgy állnak a számok. Meg ha a nemzetközi helyzet arrafelé fokozódik.

Most ugye az a brossúra, hogy a baloldal háborúba akarja sodorni az országot. A baloldal egyébként mindenki, aki nem ők, például a rosszabbik Jobbik, ami legalább is abszurd. (Ez a Mi Hazánk nevű náculó társaság viszont ők, igazából a fidesz folytatása más eszközökkel. De csak kicsit más eszközökkel.)

A háborúba sodrást egyébként úgy kell elképzelni, hogy többek szerint fegyvert kellene szállítani az ukránoknak, mint az Egybesült Állatok és megannyi európai ország. E retorika szerint például Hollandia vagy Belgium már bele is van sodródva a háborúba. (Persze mi is, ennyi menekült fogdása már maga a sodródás, szóval ha tetszik, ha nem a méltóságos döbrögieknek, részei vagyunk az egésznek.)

Most épp az napi uszítás, hogy Iványi Gábor is háborúba sodorna minket, mert szerinte is segíthetnénk fegyverekkel a megtámadott szomszédnak. Ezt persze úgy adják elő, hogy Iványi fegyvert szállítana Ukrajnának. Na ja, hajléktalanszállót, iskolát és kórházat működtető keresztény közösségek vezető lelkészei általában is fegyverszállításban utaznak, régi rossz szokásuk ez nekik.
Ráadásul ott a Nagy Leleplező Fotó, amin az illető lelkész, keresztény létére (dehogy az, álkeresztény úgycsináló csupán) magával a Sátán földi helytartójával beszélget (leánykori nevén Gyurcsány). Ez veszélyes! Vagy alkalmatlan... mindegy, valami ilyen egyszavas üzenet.

És közben nem hogy nem segítünk az ukránoknak, azt sem hagyjuk (izé hagyják, azok ott fönn), hogy felettünk repüljenek át nyugatról a szállítmányok. Ezt a sunyi lapítást pedig nevezik "stratégiai nyugalomnak", a pártvezér és kancellár legújabb ostoba retorikája szerint. Pávatánc, bazmeg!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése