2022. március 25., péntek

A Nagy Piros Gomb, meg a hatósági közjavak

Matolcsy Jegybank györgyelnök szerint át kellene szervezni a wikipédiát, mert sok rajta a hamis információ, gondolom ezt úgy érti hogy főleg róla, tartótisztjeiről meg  drága fiacskája Porsche-gyűjteményéről. Amúgy pont róla semmi extra nincs, láthatóan valami beosztott rabszolgájával íratta ő maga. Sőt a wiki még a fiáról sem emlékezik meg (lehet, hogy pont ezt sérelmezi), ellenben rengeteg hírportál, blog meg egyéb annál inkább. Elképzelhető, hogy Elnö Kúr fejében a wiki az internet mint olyan, analóg módon azzal, ahogy elég sok Gézukámnak és Lujzikának a fészbuk egyenlő a nettel.

És hát tényleg micsoda dolog, hogy a hülye interneten bárki megírhatja azt az igazságot, ami nem az övé, hisz ő a maga részéről már rég egy post-truth valóságban él. A pöttyös seggű japán csecsemőktől a negatív növekedés is növekedésig bezárólag, azzal a kényszerképzetével együtt, hogy jegybanknak fő feladatai közé tartozik közepesen ismert művészektől vásárolni, kurva drágán, mert hát kell valami az irodája falára is.

Matolcsy nertárs igazából a nyilvánosságot mint olyat nem bírja, pontosabban csak az irányított, hatalmi magamutogatást szolgáló, a habermasi értelemben vett reprezentatív nyilvánosságot karmolja. Azt a változatot, amit Habermas egyszerűen csak polgárinak nevez, na azt már nem, elvégre nem azért ő a jegybanki bankjegyek ura, hogy mindenféle internetek csak úgy írogathassanak róla. Gondolom már írja valaki a százmilliós, kétoldalas tanulmányt arról, hol a faszba is van a nagy piros gomb, amivel le lehet kapcsolni az egészet a picsába (hú, ez elég pornós lett), elvégre ő is milyen jól megvolt internet nélkül. A mai gyerekek már nem is építenek székházat fakockákból, nem eregetnek sárkányt a Riviérán, csak ülnek a monitor előtt, pedig nincs kimehetnének játszani, meg kutyaszarba lépni a parkba, vagy bezacskózott döglött macskát találni a játszótéri homokozóban.

Szerinte amúgy a wiki az a közjavak közé tartozik, úgyhogy várható, hogy Semmilyen Zsolt nertárs hamarosan, éjjel fél tizenkettőkor, majd benyújt egy salátajavaslat-törvényt, miszerint államosítják a wikipédiát, egyelőre csak a határokon belül (az vicces lesz, mikor rájönnek, hogy nincs külön magyar internet, csak álmukban), valamint hatósági árassá teszik. Tekintve, hogy most ingyenes (de önként támogatható), az lesz az igazi csodafegyver, rögtön kevesebben fogják olvasni a sok hazudozást arról, hogy mi a világ állása, mármint Matolcsy kissé szétcsúszott elméjén kívül.
Melyhez erőt, egészséget kívánok, főleg nőnap alkalmából, visszamenőleges hatállyal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése