2022. március 22., kedd

Aggyatok neki pénzet, különben pofoz!

A felcsútok géniusza most mégis kéri az EU-tól azt a kedvezményes hitelt, ami tavaly még kurucos lendülettel nem kellett neki. Van ilyen, az országnak nyilván jól jött volna, de személy szerint a pártvezér kancellár, meg az ő rokonai, barátai és üzletfelei még elvoltak nélküle, gondolom bemérték, hogy kurva nehéz lenne ellopni, akkor meg ugye minek?

De most kampány van, és ha kampány van az asszükségképpen durvul is, a kassza meg ürül, de elég látványosan, és mióta farháttal is kezdünk mondatot a benzinárról, le kell hajolni inden osztogatható euróért. Márpedig itt kábé 5000 milliárd forintnak megfelelő összegről van szó, aminek kevesebb mint a fele sima támogatás (azt nem kell majd visszafizetni, de ellopni sem érdemes, eddig pont azért nem lehetett lehívni, mert a Brüsszelék komolyan tartottak tőle, hogy lenyúlják), ami másik meg a kedvezményes hitel.

De döbrögiéknek már mindegy is, ők még valami antikorrupciós izét is összedobnának, csak utaljanak már végre, és most "remek" hivatkozási alap a háború (eredetileg mondjuk a Covid miatti gazdasági megroggyanás volt az ok), úgyhogy már arról delirál a doktorminiszterelnök, hogy a a dellát az orosz energiafüggőség csökkentésére költenénk. Pedig nemrég még szó sem volt ilyesmiről, azért ment a stratégiai kussolás, hogy Vologya Führer küldjön gázt, a szankciókkal meg hátha lez valami okosba'.

De ártunk és ormányunk sosem a következetességéről volt híres, holnap délelőtt is jöhet egy olyan nem publikus közvélemény-kutatás, amitől 180 fokos fordulattal írják át a ma délután még hosszútávú stratégiájukat. Van az a pénz, van az a szavazat. És most megint csak azt a lehet leírni, mint a múltkor, hogy pávatánc, bazmeg! Az legalább állandó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése