2022. március 28., hétfő

Szét-, meg-, fel- és át. Kúrták.

Jajj, nekem, tegnap este megnéztem az Antigyurcsányista Nemzeti Front propagandafilmjét, és mit ne mondjak, címéhez nomen est omen Elkúrták.  Nem kicsit, nagyon.
Az egy dolog, hogy ócska politikai propaganda az egész,  a szétcsúszott fejű, ám kormányhitű producertől (egyben a hiszti-marketing hazai apostolától) nem vártunk mást, és pont azt kaptuk, szóval a kampányfokozat kipipálva, bár ha valakit ez győz meg arról, hogy a felcsútok géniuszára szavazzon, az annyit is ér.

A baj inkább az, hogy ez a mozgóképipari hulladék filmnek is szar, de nagyon. Valami (nyilván hat feles után) összecsapott dramaturgia, minősíthetetlen párbeszédek (de tényleg, élő emberek egyszerűen nem beszélnek ilyen papírízű mondatokban, mintha valami fidelitászos beszédíróra bízták volna a cuccot), tizenöt fős tömegjelenetek (mint anno a Honfoglalásban, ahol szintén ekkora volt a honfoglaló sokaság) és papírból kivágott, hurkapálcára ragasztott karakterbábok, akiket harmadosztályú színészek nem bírnak legalább  minimális hitelességgel mozgatni.

Erre az izére tényleg nincsenek szavak, csak trágárságok jutnak az ember eszébe, részemről a fos-Niagara a legkevésbé vállalhatatlan. A "film" nézhető kordokumentumként, csak épp nem 2006-ot dokumentálja, hanem a jelenlegi rezsim szellemi leárnyékoltságát, különös tekintettel a rajongókra, akik úgy nézik ezt trágyahalmot, mint egy NatGeo-s dokumentumfilmet, hogy dehát a Klárika a patás ördögné, ez most már hivatalos, benne volt a tévében.
Ha viszont eltekintünk attól, hogy ez egy rendes, goebbelsi értelemben vett propaganda (amitől persze nem lehet eltekinteni), akkor politikai kriminek viszont kurva unalmas, kibaszott logikátlan, és annyira sablonos, hogy az már fáj. Sötét, füstös szobában, feltűrt ingujjú gyűrött alakok esküsznek össze a Nép ellen, épp csak azt nem látjuk, ahogy vért isznak, sátáni kacajok közepette, ja, pont ilyen világ, szinte várjuk, hogy betoppanjon Kun Béla, ürgebőrbe varrva.
Mindegy is, erre az izére nem éri meg több karaktert pazarolni. Ha valaki még nem látta, tartsa meg ezt a jó szokását, már csak a saját mentális egészsége érdekében is.

p.s. Megnéztem az IMDB-n, hogy is áll a cucc, nos örömmel jelenthetem, hogy 38 ezer szavazat alapján az átlagpontszáma 1,6. Egy 10-es skálán. Ezzel félhivatalosan is a világ legrosszabb filmjei közé tartozik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése