2022. március 28., hétfő

Mozgó képek, álló oldalak

A lakónépesség álmatlanságban szenvedő és popkulturális ürességre fogékony része mára virradóra élvezhette az Oscar-gálát, a flitteresre dizájnolt közhelyek semmitmondásának nagyestélyis, vörös szőnyeges vonulását. Mondjuk nem lehettek túl sokan, ennek az izének a nézettsége évek óta vacak, igazából érdektelen már a cucc, úgy ahogy van, most is az volt a legnagyobb truváj, hogy Will Smith pofán vágta Chris Rockot. Aki nem tesz feljelentést, de miért is tenne, szerintem nyilvánvaló kamu volt az egész, ők akartak a címlapokon lenn holmi rendezők helyett, ahol sokkal nagyobb nézettséget érhetnek el, mint ezen a gálán valaha. A díjnak egyébként is egyre kevesebb súlya van, a közönség beárazza magának a filmeket, és hogy a hollywoodi "akadémia" bennfentesi mit gondolnak, milyen taktikai szavazatokkal tolják a filmeket, amikben valahogy érdekeltek, az egyre kevésbé számít.

Én is inkább neteztem hajnalban (mondjuk a tetszőleges hírportálokon is a oszkárügyi helyzetjelentéseket frissítgették tízpercenként), de ott legalább adódott néhány kellemes meglepetés. Előre mondjuk bosszantó volt, hogy nem jön be pl. mno.hu, azaz egykori Magyar Nemzet című lap utódpártjának oldala, de később kiderült, hogy a derék kormányhitű seggnyalók, jó eséllyel meg lettek hekkelve. Mert mondjuk a 888 nevű közéleti szemérmetlenség oldalán egy durván ellenzéki ízű üzenet volt, már amennyiben durván ellenzékinek számít, ha felhívják a figyelmet arra, hogy az orbánista média miket művel. (Ja, annak számít.)


Amúgy az akciót, ami jó pár portált érintett (ilyeneket, hogy Nemzeti Sport, Figyelő, Mandiner meg hasonlók) az Anonymous nevű nemzetközi hekkercsoport vállalta névvel, címmel... izé név nélkül, már ha az Anonymus nem számít névnek,de hát az meg ugye önellentmondás lenne.

Én csak azt nem értem, hogy miért csak most, de persze jobb ha a fagyi későn nyal vissza, mint ha soha. Hisz itt ez történt, ezek a jeles médiumok ("köz"médiástól) évek óta tolják a kormánypropagandába illeszkedő kreténségeket, melyek jobb esetben sima ferdítések, rosszabb esetben (a a kampányfinisben ezekből van több) ordas hazugságok.
A telex szerint az origót nem hekkelték, viszont az origó (mit tegyek, csak így tudom hívni, magukat névvel vállaló szerzők csak minden szökőévben akadnak, de csak ha keddre esik) hisztizett egy lendületeset, de mondjuk azt, hogy Anonymous nem írták le. Hisz nekik van egy saját magyar változatuk, aki az ellenzékre mond csúnya, de legalább kevéssé meglapozott dolgokat. Plusz, mivel tényleg nem vállalják az ottaniak saját nevükkel a "cikkeiket", igazából ők maguk is anonymusok, azaz kétszeresen is hülyén festene egy ilyen címzettű szidalmazás. Mondjuk ezt a reakciójukat én nem találtam, csak a szokásos, szigorúan monoton növekvő márkizajongás van, forma egy meg félpucér csajok, de lehet, hogy nem kerestem elég intenzíven. Azért mindenre én sem vagyok képes.

Persze nem gondolom, hogy ettől bármelyik békemenetelős rajongó a fejéhez kapna, hogy "Baszki, ehet hogy ezek tényleg hazudnak?", de ami jár az jár. jut eszembe, vennem kell mosogatószert is... Biztos a közbeszéd tisztasága miatt, bár ahhoz háztartási sósav kellene, vagy egy becsapódó üstökös, hogy kezdhessük elölről, valahol a barlangrajzoknál.

UPDATE: Varga Igazság juditügyi miniszter szerint, ezzel aztán megmutatkozott a híres baloldali sajtószabadság. No, az Anonymousról eddig nem tudtam hogy baloldaliak, de ha innentől az a baloldaliság definíciója, hogy valakinek tele lesz a hócipője a hazudozós uszítással, akkor engem is tessenek hozzájuk számolni. Meg Miniszer Asszony olyat is kérdez, álnaivan persze, hogy akkor portálok ellehetetlenítése és újságírók vegzálása belefér? Hát, nekik tizen éve belefér, tessék a csak a miniszteriális asszonyságnak megkérdeznie az egykori Népszabadság újságíróit, vagy épp az egykori Index mostani telexeseit. És nem, egy hekkelés nem lehetetleníti el a működést, ezek mennek tovább a mi pénzünkből, csak épp egy fél napra botot dugtak a küllőik közé, ami a pártvezér és kancellár szerint igen is belefér, akár uniós szinten is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése