2022. március 7., hétfő

Monoverzum - multipesszimizmus

Van ez a népszerű elmélet, hogy egyszerre akár végtelenül sok párhuzamos univerzum létezik, hogy lényegében minden időpillanatban minden tett, gondolat, történés újabb és újabb párhuzamos valóságokat generál. De szerintem ilyen nincs, ez szimpla emberi elvágyódás. Multiverzum helyett monoverzum van, csak ez az egy, szürke és reménytelen, kicseszett valóság létezik, amiben nekem nem jó, a világnak nagy átlagban még szarabb, de amíg van kaja, pia, pornó, és lehet kit utálni, addig otthon érezzük magunkat benne.

És eme lehangoló magasztostalanság pusztán arról jutott eszembe, hogy már megint híreket fogyasztottam, pornó vagy C-kategóriás űrhorror helyett, és látám, hogy a világ ezen a héten is megérett a pusztulásra. pedig még csak hétfő van, mint az közismert.
És most nem is a háború a szomszédban, hát istenem, az emberek bizonyos rang felett és szint alatt mindig is szerették ágyúzással intézni a frusztrációikat, hanem a mocsok, ami itthon lecsapódik belőle. De hát durvul a kampány, a kormányhitű médiákokban meg egyre inkább megnyilvánul a világ monoverzum természete, miszerint nekik mindenről az jut eszükbe, a háborúról is. Igen, a Gyurcsány. 

A Háttérhatalom lokális főgonosza, aki háborúba akarja sodorni az országot, miközben lassan visszatérnek a róla elnevezett korszak algonoszai, akik mindeközben hasznot húznak az ukránok tragédiájából, bár az nem világos hogyan. Biztos a rezsicsökkentéssel van kapcsolatban. Az viszont a Napnál ugyan kicsit kevésbé, de azért elég világos, hogy genetikailag hazaárulók, akik hátba döfik az országot, azaz a Felcsúti Uradalmat, és Paks II. helyett a buzulást támogatják, az óvódások nemváltó műtéteivel együtt.

De hát durvul a kampány, és évtizednyi  putyin-kultusz ápolgatás után, a Négyszáz Forintos Euró Napján mégsem lehet annyit benyögni, hogy benzin, étolaj meg csirkefahát. Mert azt azért sokan érzik, hogy ez a rezsicsöki und farhát narratíva nem lesz sokáig tartható, és egyébként is, a negatív kampány eddig is gyakran bejött, némi karaktergyilkosságtól meg pláne kap fogni egy vajszínű árnyalatot. És hát mit is lehet tenni, ez az ellenzék ez tényleg hazaáruló, többen látták tegnap a Zajos Márkit, vagy kit, hazát árulni  vásárhelyi piacon. Lehet hogy még misén sem volt, a nagy árulás közben.
Pedig máskor ilyenkor már rég dübörgött az önmaguk fényezése is, fideszkádéenpés jelöltek már félóránként adtak át egy óvodást, vagy avattak fel száz méternyi bicikliutat, ami csekély másfél milliárdért vezetett egy kukoricatáblába. Most meg csak néhány felújított napközis tanárnő, egy-két orvosi műszer a körzeti állatorvosnak, meg hogy ők, csak ők képesek megóvni fantasztikus eredményeiket. Amik annyira fantasztikusak, hogy nem is lehet dicsekedni velük, simán csak el kell hinni, hogy vannak (például a szomszéd faluban, ha már itt nem látszanak) és nem pusztán a fantázia termékei.

És amilyen vacak hely ez egyetlen valóság, nekik még az is jól jön, ha a közelünkben ágyúznak, a csatazaj elnyomja, hogy milyenek is, és nem kell többet vitázni, érvelni meg ilyen faszságokkal szórakozni. Csak oda köll csapni a vakkomondort, hogy ezek a szemetek a frontra küldenénk fiataljainkat. Persze csak nemváltó műtét után, az ellenség megtévesztése végett. Valamint Gyurcsány!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése