2022. március 5., szombat

Felülír

Értem persze, hogy mediatizált egy mocskokban élünk, de ez a mocsok egyre inkább egytémájú. Mikor úgy két éve jött a covid, hirtelen már nem is lett akkora rém a klímakatasztrófa. Azaz Vírus - Greta Thunberg: 1-0. Aztán - legalább is nálunkfelénk - jött a választási kampány, és a primitív miniferizés mögött már alig látszottak a járványadatok. Aztán mindent letarolt a háború, ha konkrétan nem is, de a szimbolikus térben feltétlenül.

Van persze kampány is, de leginkább csak a putyinozás kontextusába, meg hogy a felcsúti döbrögi naponta máshová helikopterezik, katonai egységek megtekintése céljából, mert valójában az efféle politikusoknak az van beakadva, hogy a fő dolguk ilyenkor a megtekintés. Mintha tudnának szemmel verni, vagy mondjuk szemmel haderőt reformálni. Az ilyen tekintések közben pedig kötelességüknek érzik, hogy ostoba közhelyekkel öblögessék képen a választópolgárokat, de hát kampány van, az istenit is!

És ha csitul, vagy épp állandósul a háború, egy idő után már az sem fog túl sokakat érdekelni, mint ahogy Afganisztán vagy Irak sem érdekelt egy után már szinte senkit, csak ha épp látványosan szabadult el a pokol.
Úgyhogy én pár hónapon belülre várom az űrlényeket, és ha közelednek, lehet, hogy lemegyek tartós tejért is.... Elvégre a téma az utcán lever.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése