2024. augusztus 13., kedd

A kisebbségi lét széles horizontja

Etnikai kisebbségnek nyilváníttatná a vadászokat egy brit vadásztársaság elnöke, Ed Swales. Remek! Az ugyan nem világos, hogy ennyire részeg volt a fazon, vagy alapból ennyire hülye, de az állatokra lövöldözőknek valahogy nem találom az etnikai meghatározottságát. (Egyébként ennyire hülye, hisz állítása szerint három évet dolgozott a beadványon.) És így is annyi csak az érvük, hogy őket az „állatjogi mozgalmárok“ diszkriminálják, meg zaklatják a közösségi médiában. Márpedig akit diszkriminálnak, az mondjuk Anthony Giddens definíciója szerint is kisebbség, csak ez esetben nem etnikai. Nem látom azt a sajátos kultúrát, ami definiálna egy etnikumot. Az erdőn-mezőn lövöldözés ehhez kevés.

Amúgy sem értem a vadászokat, nem kell lelőni vadakat ahhoz, hogy legyen mit ennünk, a „vadgazdálkodás“ nevű dolog meg csak azért kell, mert különben túlszaporodnának állatok, nem nálatok, de a kissé zsugorodó erdőkben. Ám a hobbivadászat akkor lenne legitim, ha a szarvasoknál is lenne puska, csak az egyenló feltételek, miszerint a sportszerűség mentén. Biztos látens állatjogi mozgalmár vagyok.
Ajánlom viszont a következőket:

- A kokainfüggők legyenek vallási kisebbség. Így a szerhasználat rítusnak minősülne, a dílerek árai gyónási titkot képeznének, és az egész még komolyabb is lehetne, mint mondjuk a Repülő Spagettiszörny Egyháza (azaz a pasztafariánus gyülekezet). És fasza kis vallásháborút vívhatnának a Heroinista Gyülekezettel, vagy az Anonim Alkoholistákkal. (Utóbbiaknál amúgy is van egy kis vallási stich.)

- A buszsofőrök lehetnének szexuális kisebbség az átizzadt ing- és indokolatlan bajuszfetisizmus miatt. Ráadásul egy tradicinonalista szexuális kisebbség (olyat még úgysem látott senki), mert egyre kevesebb az izzadt és egyben bajszos sofőr, azaz mondhatni veszélyeztetett faj. (De ne legyünk rasszisták...)

- A rendőrük meg lehetnének egy polgárjogi mozgalom, ha már amúgy is szolgálniuk és védeniük kéne, nem zaklatni és cseszegetni. És akkor tüntethetnének, hogy ne lehessen valakit csak úgy bevágni előzetesbe, akár hónapokra-évekre, csak mert örülnek ha végre van egy gyanúsítottjuk. Vagy tüntethetnének rögtön (és így is csak megkésve) a lecsukott embercsempészek szabadon bocsátása ellen. (Csak mert sokba került őket etetni. de akkor egy betörőt is szabadon lehetne engedni, ugyanezen az alapon.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése