2024. augusztus 7., szerda

A Sokoldalú

Ma 66 éves Bruce (eredetileg Paul) Dickinson, a két lábon járó légvédelmi sziréna, aki az Iron Maiden énekeseként lett világhírű, sőt azóta is az. Igaz közben egy darabig nem a Maidenben énekelt, de egy ideje már megint, bár ahogy öregszik, egyre furább egy fazon.

Viszont abszolút sokoldalú fickó. Először is történészként diplomázott Londonban, írt két regényt, amiket nagyjából humoros krimiknek szoktak minősíteni (nemtom, nem olvastam egyiket sem), és elkövetett egy filmforgatókönyvet is a hírhedt okkultista, Alister Crowley életéről.
Közben tőrvívással is foglalkozott, volt brit válogatott, és egyszer - két Iron Maiden album között - egy időre Bonnba költözött, hogy az ottani vívóiskolában tökéletesítse a technikáját.

De számomra a leginkább irigyelt szakterülete az, hogy profi pilóta is. Kapitányi vizsgája van Boeing 747-esre, és 757-esre, dolgozott is légitársaságoknak, főleg charterjáratokat repült,  meg volt hogy egy-egy turnén ő vezette a zenekar gépét.
És mindehhez képest lett világsztár, mint énekes. Aki hatszáz év múlva 666 éves lesz, ami vicces, kár hogy én már nem élem meg.


Az énekes és a kapitány

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése