2024. augusztus 5., hétfő

Tematika a minek is?

Mostanában, főleg olimpiai hírek jönnek szembe, de minek, én meg kínomban már olyan bulvártartalmakat fogyasztok, hogy „8 és fél híresség, akik titokzatos halált haltak, rejtélyesen“. De tényleg, az az érdekes, ki hogy halt meg gyilkolva, vagy ön. Mintha nem lenne teljesen mindegy ma már, hogy Marilyn Monroe-val mi lett, de a bulvár az olyan, hogy szereti az összeesküvés-elméleteket, meg a sok kattintást.

Engem meg nem érdekel a kalapácsvetés, este nyolc után már nem olvasok Kantot, tíz után már szépirodalmat sem, a tévéműsor generálisan szar, úgyhogy kattintok az ezekre, mintha. Elvégre éjfél előtt ritkán alszom el, két órán át meg már nem szórakoztató kibámulni az ablakon. Ja, és gasztro-cikkeket sem olvashatok ilyenkor, mert felpezsdül tőle a gyomorsavam, és akkor most álljak be a hűtő elé kézzel krumplistésztát enni? Késő este?
Akkor már inkább haljanak meg hírességek gyanús körülmények között, vagy vigyék el őket az ufók, nekem mindegy, de időkitöltőnek jó, míg a tévében tehetségtelen, de cserébe egyáltalán nem vicces sztendaposok szenvednek a háttérben. (Mert ugye egyedül vagyok, kell ez a civilizációs háttérzaj, plusz legalább van min bosszankodni, magamon kívül is. Nem bírom a csendet, olyankor belegondolok dolgokba.)

De ezek a cikkek szigorúan monotonok, kellene már valami változatosság.  Hogy amíg a tévé mellett szól valami a jutyúbon is, olyanokat olvashassak, hogy „Nyolc sztár, akik élnek, és jól“ vagy „Hat híresség akik sohasem lottóztak, maguk sem értik miért“.
Vagy vannak még a katasztrófahírek, de azok is sablonosak, nem találkozom olyannal, hogy „Nógrádban majdnem jégeső esett, de nem“, vagy hogy „Brit tudósok szerint a tornádó egy forgószél“.

Viszont tegnapi napra is jutott kreatív bulvárhír, sajnos az olimpiáról, de legalább röhögtem. Nem nagyon, de aki a kicsit nem becsüli...
Amúgy így hangzott cím, amire nem kattintottam, mert a szokás szerint a címben benne volt a lényeg, megnézni meg nem akartam a felvételt: „Férfiasságával verte le a rudat a francia rúdugró, emiatt bukta el a döntőbe jutást - videó“. Ez szerintem nem akkora gáz, többet is elbukhatott volna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése