2024. augusztus 29., csütörtök

Vágykiteljesítő fantáziálás

Az ungváry zsolt nevű publicista a furcsa módon Demokratának nevezett, önkényuralmi lapban delirált egy jót arról, mi lett volna, ha Donáth Anna meg sem születik. Mert az anyja még '86-ban abortuszra ment. Így aztán nem lett Momentum (mintha nélküle nem lehetett volna), így viszont idén mi rendeztük volna az olimpiát. Fényes megnyitóünnepséggel, ahol olyan fontos olimpiai szimbólumokat vetítettek az égre, mint a kereszt, meg a Szentisten István szent koronája. És a Pest-Budai Limpián természetesen taroltak az oroszok (éremtáblázat: Kína, USA, Putyinisztán, Agyarország), a Felcsútok Géniusza meg Trampli Donáld elnő kúrnak adta át a Zolimpiai Lászlót.

Arról már nem szól zsoltink (nagy ZS még a bayernak sem jár, nekem ő is a nemecsekernőzni valók közé való) nedves álma, hogy utána mi volt a lett volna paralimpián, gondolom az nem lett volna, mert a sok nyomorék csak maradjon otthon, mink itt egy egészséges, sportos ország lettünk volna, világcsúcs-közeli öngyilkossági rátával, és az írekkel is versenyképes alkoholizmus-faktorral. Itten nem kell kerekesszékezni volna. (Ja, és a Zorigó minden világcsúcsot, amit valami brüsszelita imperialista ért el, "világcsöcsként" emlegetett volna, az amúgy is a profiljába vágott.)

Ez az ungváry forma amúgy ugyanaz, aki a múltkor valahol arról értekezett, hogy a latin betűs írás nem alkalmas a magyar nyelv árnyalt hangkészletének visszaadására, térjünk át inkább a kínai írásra. Hát istenem, pár száz évbe beletelik, addig majd tik-tok videókkal kommunikálunk írásban. Mert zsolt ennyire hülye, és ennél csak egy kicsivel szánalmasabb. 
Aki meg Donáth Anna anyjának abortuszáról fantáziál, az simán egy beteg lelkű barom. Aki viszont, nem mellesleg, főállásban egy érdi gimnáziumban könyvtáros és töritanár. Szegény diákok...


p.s. Tényleg az megvan valakinek, hogy anno a Momentum nem az olimpia ellen, hanem egy népszavazásért gyűjtött aláírást? (Amit a Dagadt nem mert kiírni.) Meg hogy ungváry logikája szerin Donáth a legnagyobb világpolitikai tényező? Ugyanis ha ő meg sem születik, most is Trampli lenne az amerikai elnök, és nincs orosz-ukrán háború, hisz a ruszkik saját zászló alatt, csapatsportokban is indulhattak volna, különben hogy lehettek volna harmadikok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése