2012. december 27., csütörtök

Ha elmúlik karácsony---



A gyomorrontás megmarad nekünk. Meg a lelkiismeret-furdalás, hogy hová tegyük a sok süteményt, ami a hűtőben várakozik, reménytelenül, mert a cukormérgezés nem látszik múlni.

Meg felmerül, hogy mire is az egész, nekem Jézus az ünnep alatt eszembe se jutott, a családom idegesített, a párom meg nagyrészt nem volt velem, szóval a kereszténység eleve nem játszik a szeretetet meg főképp a kutyán gyakorolhattam, így utólag tehát a karácsony lényege:
-          nem kell dolgozni
-          sok a hal meg a süti
-          ajándékok, kényszeresen
-          várom a párom
-          (hülye filmek ezerszer ismételve und évek óta)
De lehetett fenyőt díszíteni, és ez sok mindenért kárpótolt, plusz tegnap befutott Petra is, és így már a megfázásom sem olyan komoly (pszichoszomatikusan gyógyulok), meg lehet várni a szilvesztert, ami kicsiben karácsony, csak nem kell rokonokat járni, meg lehetünk kettesben, illetve hármasban, Büdivel.

Szerintem maradjon meg a karácsony a keresztényeknek és/vagy szentimentálisoknak, én meg kapjak simán két hét szabadságot, és vonulhassak (-ssunk, kettesben) egy hegyi menedékházba, ahol no  bejgli meg szaloncukor, no stílenaht, viszont kandalló és fahéjas tea, fenyők meg az ablakon át, a hegyoldalon holdfényben, szarvasok meg villogó égők nélkül. Ja, de síelni azt nem fogok, az hülyéknek való.

1 megjegyzés: