2011. május 20., péntek

Hello Kitty a gyárban (megminden)

A Gyárban (így, nagybetűvel, ami egy önálló univerzumot megillet) sok érdekes fazon van. Az még a megszokott, hogy ha olvasni látnak megkérdezik: Mit tanulsz? (Merhogy, nehogymá,... izé.... vagymi,... csakúgy olvasni????)
De a legjobb a HelloKitty-s csaj, aki úgy rendszeridegen ahogy van. Merthogy nincs munkaruhája, vagy van csak nem hordja (mert nem cuki), de inkább nincs, mert három hónapokra felvett, és negyedévenként hosszabbított kizsákmányolási szerződéssel alázott munkavállaló, ahogy jómagam. Míg azonban én szakadt vagyok (turkálós cucc, széttaposott edzőcipő) a hellokitty aranyszínű topánkában, fekete sztreccsnaciban, pink felsőben nyomul a műhelybe bele, ehhez a jön a komplett smink és a vaínlia fagyi illatú parfőm (ezt melyik piacon árulják,,,), no meg az elmaradhatatlan táska, mit hellokitty natürlich (und mit teszkós szatyor, mert azért ilyen hungari). És hellokitty persze melléd áll a megállóban, vagy inkább beléd, mert neki lelki törést okoz, ha nem elsőnek száll fel a zsúfolt buszra. Így aztán eléd tolakszik, képedbe nyomja természetesen borszínűre festett haját, meg a vaníliás pacsulija nagyját, és közben azt gondolja, hogy ő most menő, meg trendi, pedig úgy néz ki, öltözik és kommunikál, mint aki különösen hátrányos helyzetű falunapokon (vö. Fásy Ádám alsó) szocializálódott. Mert igen, naná, csak belőle hiányzik a falusi élet lényege, ami nem a mulatós pop, meg vásári öltözködés, hanem a szolidaritás, elfogadás, barátság, olyan dolgok, amik jellegzetesen egy pár száz fős faluban bírnak összejönni. És ez nem városi elmélkedés, imádok egy bizonyos faluban leni rokonaimnál, remélem nemsoká megint megyek, és ott hellokittyk legfeljebb a presszóban vannak, de rendes ember oda nem jár. Mert az a szomszédokhoz jár (visz bort), várja, hogy jöjjenek a szomszédok (csinál sütit), és viszont. És a legjobb: falun nincs Gyár.

Más, mármegint:
Tévéreklám: a citromos és narancsos soproni mellett itt a grapefruit ízű is. Nahát, nekem lenne még pár ötletem:
1. kovászos uborkás sör
2. retkes sör
3. spenótos sör
4. tormás sör
5. hagymás sör
...és ezek változatai, a határ a csillagos ég.

Mégmás: beteg a kutyám. Tegnap volt nála az állatorvos ("Jó napot én lennék az állatorvos!"- áll az ajtóban, "Jó napot, ő itt meg az állat" -mondom én, miközben a kutya épp a dokicsaj nyakába készül ugrani, látható képennyalási szándékkal) Úgy tűnik nincs nagy baj, vesegyulladás lehet, kapott két injekciót a fenekébe, meg a doki felnyúlt neki ( a hüvelyébe), hogy kitapintsa, nincs-e daganat (nincs), ma meg szalonnába csomagolva etettük meg vele a rendelt antibiotikumot. Amúgy máris tünetmentes, dejó.
Viszont egyelőre nem vállal beporzást, pedig jó benne, vagyis bemászik a bokorba, magára szed minden virágport, aztán megy tovább a következőhöz. Sokkal hatékonyabb, mint holmi méhek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése