2015. május 30., szombat

Gratula

Kormány Viktor orbánfő, a felcsútiak ünnepelt földesurának atyai barátja, túlsúlyos ex-focista valamint lelkes antidemokrata már megint nagyot gurított. Blatter József FIFA-elnök újraválasztása kapcsán a fácsén gratulált az említettnek, valószínűleg egyedüliként ejrópa kulturáltabb országainak vezetői közül.

Mert ugye a legtöbben kiakadtak azon, hogy a gennyesen korrupt szervezet sunyi keresztapáját simán megszavazták a derék küldöttek, még úgy is, hogy több bűntársát bilincsben vezették el még a tisztújító közgyűlés kezdete előtt. De a többiek is sokan voltak és elegen, hogy ne változzon semmi, csorogjanak csak tovább dollármilliók züllött orosz zsebdiktátoroktól, meg középkori kényurak módjára pöffeszkedő burnuszos sivatagi rablóktól, a lényeg hogy a tisztelt vezetésnek fűtött legye az úszómedencéje és a magán a repülőgépe. Meg svájci a bankszámlája, esetleg kajmán-szigeteki.

Innen nézve már érthető a felcsúti Ramszesz gratulációja, és nem kételkedhetünk annak őszinteségében, biztos nagy csodálója az ősz mesternek. Ő és alvezérei még csak forintban tudnak annyi pénzt lenyúlni a közösből, mint a Blatter Józsi dollárban, egyfelől tehát látszik a fejlődés horizontja, másfelől meg hogy bizonyos szint felett már le sem lehet bukni. Illetve lebukni még lehetséges, de megbukni már nem. És ez nyilván melegséggel tölti el a viktátor szívét, homlokán kisimulnak a ráncok, szemében meg dollárjelek pörögnek, mint Dagobert bácsiéban.

És persze a gratulációval nem is a Jóskának üzen, mert az nyilván nem tud magyarul, plusz miért pont a felcsúti fácséját (milyen szép kifejezés!) olvasgatná? Ez az üzenet nekünk szól, mutatja, hogy kiáll a magafajtákért, a világ ellen (és afrikai meg posztszovjet diktátorok mellett) csakazértis!

(És mellékszál, de a FIFA gyülevészsége amúgy a legőszintébb döntést hozta - mint azt többen megírták - mert ha most hirtelen az elnök ellen fordultak volna, azzal azt üzenték volna, hogy eddig semmit nem tudtak a sötét ügyekről, hogy nem ők adták el a következő két VB-t kenőpénzért. De nem fordultak, ez legalább őszinte gesztus volt, a maffia összezárt. Persze az is lehet, hogy a szavazás reggelén egy-egy lófejet találtak az ágyukban.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése