2024. április 5., péntek

Abszurdisztán-Hátasztán: 1-1

A politikai abszurd tavaszi idényében Ártunk és Ormányunk egyelőre döntetlenre áll magával, hogy hány abszurd ügyet habosított maga köré, és hány fontosat tojt le magasról. (És ez hány inger?) És bár a fodbal-jellegű cirkusztanépnek messze nem tartozna a legfontosabb dolgok közé egy normális demokráciában, ám mivel ez már nem igazi demokrácia, így normális sem lehet.

Itt a Dagadt hobbija is kormányhatározatokat szül, ő meg nem színházba szeret járni, hanem kurva drága stadionok VIP-páholyaiban szotyolázni a talpnyalóival, így nálunk a fodbalból nemzetstratégiai odabaszást kívánnak legózni, a hanyatló Nyugat sérelmére. Miszerint, hogy mi megmutatjuk, hogy a fodbalban előbb-utóbb mi fújjuk majd a passzátszelet, jó, hát inkább utóbb, de addig is idejön majd mindenki nézni, hogy a Reál Barszelóna hogyan játszik mérközéseset a Cselzi Arzenállal. Ezért majd jól mi rendezünk majd mindenféle nemzetközi labdakergetéseket (dehogy, ők!), például BL-döntőt.

Oké, a BL az én monogramom, a Bajnokok Ligája (több sportágban) csak lenyúlta, de nincs pénzem ügyvédre, hogy bepereljem a nemtom kiket, a brüsszeli Strasszburgban. De legalább akkor se megyek ki a BL-döntőre, ha tényleg nálunk rendezik, és direkt hívnak, hisz életemben nem voltam még fodbalmeccsen, nem is láttam végig a tévében sem, szóval nem ennyi idősen fogok ezen változtatni. BL-döntő nem köll, így döntöttem!

Amúgy a 2026-os és 27-es eseményre pályázna majd a felcsúti döbrögi, és erről született kormányhatározat, ami tegnap meg is jelent a Közlönyben, ami Magyar. (De ezt a magyart nagybetűvel írni már kínos a Belső Párt berkeiben, hisz mostanában túl gyakran és túl sok felületen végződik Péterre...) Elvégre kormányhatározat nélkül egy pályázat olyan, mint, mint a nászéjszaka csak pettinggel, azaz nem számít elhálásnak, vagyis komoly pályázatnak. Ha gumival is, de dugni kell, ha hülyeség is, hogy „Budapest a sportszerető világ találkozási központja lett“, de pályázni kell, mint már többször is hiába.

Hogy ez mennyibe kerül, az persze irreleváns. Sok éve már, valami Gusztus huszadikai tűzjáték kapcsán nyögte be egy kormányzati alfőfasz, hogy a nagyitól se kérdezzük meg karácsonykor, mennyibe került a bejgli. Igaz a nagyik nem közpéznből sütnek sütit, bár kétségtelen, hogy ők is pályáztatás nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése