2024. április 17., szerda

Liberális represszió? He?

Tegnap meglepődtem a híren, miszerint a felcsútisták és az ő kis (kicsit fasisztoid) európai barátaik "konferenciáját" kis híján betiltotta a brüsszeli diktatúra rendőrsége. Miután nem sokkal korábban két helyszín is visszamondta a rendezést. Valami olyasmire hivatkoztak a zsandárok, hogy nem biztonságos a cucc, mert kint már valami szélbalos ellentüntetés fodrozódik, meg egyébként is, a polgármester is leszólt nekik.

Na ez az, ami nem elfogadható. Ez az egész széljobber társaság végtelen unszimpatikus, demagóg rohadékok gyülekezete, a Dagadttól a brexites angol hülyéig, de mennyivel jobb náluk az a liberális bürgermejszter, aki betiltaná azt, hogy egymást hergeljék egyre nagyobb baromságokba ezek a szerencsétlenek. Ha nyíltan uszítanának, az más lenne, arról a nyugati civilizáció minden államában rosszakat gondol a törvény betűje, csak meglegyen a kötelező képzavarom. (Egyébként ha meg valahol javallott, vagy legalább is megtűrt az uszítás, az már nem a nyugati civilizáció.)

Márpedig a széljobbos arcok mindig vigyáznak arra, hogy úgy tapossák meg a törvény szellemét, hogy annak betűje alapján ne lehessen beléjük kötni. Úgyhogy az van, hogy egyrészt a felcsútisták vonatkozásában (tekintetében, viszonylatában) minden pofon jó helyre megy, de ettől még nem feltétlen kell pofozkodni.

Rémlik, hogy nem olyan rég volt a Szikra Mozgalom nevű erősen baloldali társaságnak valami dzsemborija, az tervek szerint nyári tábora, amiből aztán lett valami félnapos, népligeti összeröffenés. Mert a Párt nyomására három táborhely is lemondta az egészet, nyilván mert féltek a pártvezér és kancellár helyi ökleitől. És most lehet mondani, hogy hát kedves nersevik elvtársak, a fagyi időnként visszanyal, de mégse kell a színvonalukon működni, mert az az aljas szarakodás maga. Hatalomból elkövetett packázás, és mint ilyen, szánalmas is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése